Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


ADAYLARA GÖRÜCÜ GELİYOR!

05 Aralık 2016 - 12:01

AK Parti Erzurum il başkanlığı konusunda belki isim değil ama en azından izlenecek yol belli oldu. Genel Merkez, il kongresine kadar atanacak olan il başkanını belirleme amacıyla teşkilatlardan sorumlu bir görevliyi Erzurum’a gönderecek. Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Yüksektepe, hafta içerisinde il başkanlığı konusunda merkezde nabız yoklayacak ve koltuğa oturması halinde teveccüh gösterileceği ifade edilen en az 3 ismi, Ankara’ya döndükten sonra genel merkeze sunacak. AK Parti Genel merkezi, bu 3 isimle birlikte diğer bazı il başkanları adayları arasında eleme yapacak ve mülakat yoluna gidecek. Genel merkezde yapılacak olan mülakat sonrasında tıpkı Fatih Yeşilyurt örneğinde olduğu gibi 3 isim genel başkana çıkarılacaklar. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, bu isimlerden birini belirleyecek ve ona ‘Git hemen yönetimini yap’ diyecek. Bu hafta içerisinde gelmesi beklenen Denizli eski Milletvekili Yüksektepe, en son teşkilat çalışmalarını yakından izlemek üzere 1 Mart 2016 tarihinde Erzurum’a gelmişti.
Yeşilyurt isim önerdi mi?
Kuşkusuz AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’un istifasından sonra il başkanlığına talipli olanlar da birer birer çıkmaya başladı. Teoman Kümbet, Haktan Ömeroğlu, Sedat Özaras, İbrahim Küçükoğlu, Hakan Karadabağ, Fevzi Genç, Fevzi Polat, Celal Çelik, Engin Akın, Recep Küçükoğlu, şu an için isimleri en çok dillendirilenler. Bazı isimler, daha şimdiden kulis faaliyetlerine başlarken, bazılarının da Ankara ile irtibat içinde oldukları gözleniyor. Özellikle Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, adayları en rağbet ettiği isimler. 1 Aralık itibariyle görevi bırakan Yeşilyurt’un Genel merkeze İl Başkanlığı için Teoman Kümbet ismini önerdiği iddia edildi. Aynı zamanda görev süresi içerisinde kendisinin başkan yardımcısı da olan Kümbet’i Genel Merkeze önerdiği öne sürülen Yeşilyurt’un bu konuda Bakan Akdağ’ın da görüşünü aldığı söyleniyor.
Vekiller bu işin neresinde?
Peki, AK Parti’de il başkanı arayışı devam ederken milletvekilleri bu işin neresinde? Şu an için herhangi bir milletvekilinin ‘illa da olsun’ dediği bir isim şu an için görünmüyor. En azından şu an itibariyle herhangi birinin ‘’Benim adayım şu’’ diye deklare ettiği bir isim yok! Belki de her birinin gönlünde bir isim var ama beklemenin doğru olduğuna inanıyor. Büyük bir ihtimalle de vekiller bu konuda genel merkezin tavrına göre hareket edecek. Genel merkezi karşılarına almamak ve diğer adayları da küstürmemek için ‘ince siyaset’ yapacak olan vekiller, genel merkezin tavrına göre pozisyon alma yolunu tercih edeceğe benziyor. Son zamanlarda Mustafa Ilıcalı ile yakın temasta olan eski il başkanlarından ve belli çevrelerin o koltukta yeniden oturmasını istediği isim olan eski İl Başkanı Hüseyin Tanfer’in henüz bir renk vermediği, en azından yakın arkadaşlarına bu konuda bir düşüncesini dile getirmediği öğrenildi. Aynı şekilde bakan Akdağ’ın ‘kanka’sı olarak bilinen işadamı Cafer Burucu’nun da yakın çevresine, ‘ben yokum’ dediği ifade ediliyor.
MHP’li başkan ihtimali!
Tavanda AK Parti ile MHP’de Anayasa konusunda yaşanan uzlaşmanın, Erzurum’da ki AK Parti İl Başkanlığına bir yansıması olur mu? AK Parti İl Başkanlığına en azından ülkücü camianın sempatiyle bakacağı biri getirilebilir mi? Bu sorulara bıyık altı güldüğünüzü görür gibiyim. İl başkanlığı konusunda olmaz olmaz demeyin. Çok uzak görünüyor ama bu da kulislerde konuşulan ihtimaller arasında. Ancak tabii ki milli görüşçü birinin o koltukta olma ihtimalinin çok yüksek şekilde dillendirildiği de bir gerçek. Kulislerde konuşulan bir başka konu da tıpkı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen gibi hiç akılda ve ortada olan bir ismin il başkanlığına getirilmesi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum