Muhammet İSPİRLİ

Muhammet İSPİRLİ

[email protected]

BU MAÇ KAÇMAAZ…  

11 Mayıs 2017 - 13:17

Zor geçen bir sezonun devamında BB Erzurumspor, ilk yarıdaki ilk maçın adeta rövanşında Amed Sportif faaliyetleri sahasında konuk edecek.
Bir anımsatma ile; ilk hafta Amed Sportif Faaliyetler’e kaptırılan 3 puan tamamen kale arkasından gelen provakatif sloganlar, sahaya atılan ped şişeleri idi. Saha kenarında görev yaptığım o günü bu günkü gibi hatırlıyorum. Kim ne derse desin, kesinlikle galip gelebileceğimiz bu maçta, mavi-beyazlı ekibi bizim bazı kendini bilmez, hissi davranan seyircilerin saçmalıkları devirdi.
Hakeme, sahada futbolunu oynayan sporculara bağırmakla, küfür etmekle hele hele siyasi sloganlarla tepki göstermek, hem sonuca aleyhimize çevirir hem de bu ne Dadaşlığa ne de bu şehirde yaşayan insanlara yakışır. 
Şurası unutulmamalıdır ki, ortada oyanan bir futboldur. Oyuncular  bizim çocuklarımız, gençlerimiz, kardeşlerimiz. Temsil ettikleri kulüpler ise bu ülkenin bir bütününün dahilindeki şehirlerdir, ilçelerdir... Hem yabancı bir ülkenin takımı da olsa fark eden bir şey yoktur. Takımını ahlaki bir şekilde destekler, tezahüratını yapar, olası haksız hareket, yanlış kararlar da yine medeni insana yakışır vaziyette ifade edilir.
Çeyrek finalde Kocaeli Birlik Spor’u saf dışı edip, rakibin Amed Sportif Faaliyetler olmasından sonra sosyal medyada mavi-beyazlı ekibin vefakâr, cefakâr taraftarlarının paylaşımları da bu yönde.
Hemen herkes diyor ki, Cuma günü el ele stadı dolduralım, tahriklere kapılmayalım, takım nasıl desteklenirmiş Türkiye’ye örnek olalım.
Yine bir hatırlatma ile, Kocaeli Birlik Spor karısındaki ilk onbirimiz ve ikinci yarıda özellikle gol yollarında oyunu fişekleyen Dadaş Mert Nobre ve Eslem Öztürk’lü ekip gayet iyiydi.
90 dakika çok güzel mücadele ettiler. Defanstan soğukkanlılıkla çıkarılan toplar, orta sahanın derinliklerine dalmalardaki mahir hareketler bana göre göz doldurdu. Sonuç da alındı zaten.
Hoca, yine de Allah razı olsun, Ahmet hoca gibi kenarda mup durmadı. Sürekli taktik verdi futbolcularına.
Cuma günü Amed Sportif Faaliyetler’i kalesinde 3 golle göndermeyi başarırsak, Diyarbakır’da da aynı kararlılıkla sonuca gideriz.
A ha buraya yazıyorum; finali Kastamonspor ile oynayacağız.
Hemi de Kayseri’de…
1966 yımırta yeseler bile, o maçta da galip geleceğiz.
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum