Muhammet İSPİRLİ

Muhammet İSPİRLİ

[email protected]

GEÇMİŞ OLSUN GÜZEL ÜLKEM!

22 Mayıs 2017 - 20:55

İstanbul'da bir fotoğraf.


Tarih 21 Mayıs 2017
Saat 16.00
Kartal Samandıra gişelerinde iki inatçı sürücü aynı gişeden geçmek isteyince sıkışıp kaldılar. Sürücülerden birinin hafif yaralandığı kazada ortaya ilginç görüntüler çıktı.
Sıradan, ancak hayli dikkat çekici bu fotoğraf, bana göre sosyal anlamda, kültürel anlamda, ekonomik anlamda kısaca ülkemizin geldiği son durumu özetliyor.
Yaşanan bu olgu, inatçılık, tahammülsüzlük, saygısızlık, görmemişlik, gayri ahlaki davranışlar sadece İstanbul’da mı?
Hayır…
Türkiye’nin pek çok yerinde sıkça rastlanıyor artık benzer saygısızlıklara.
Sadece trafikte mi?
Hayır…
Aile bireyleri arasında; eşler, çocuklar, anne baba ve ailenin diğer bireyleri arasında yaşanan küçük büyük problemler, ev dışına çıktığınızda komşu ve akrabalarla devam edip, apartman ya da site çevresiyle cadde ve sokaklara kadar devam ediyor.
İster yaya olun, ister herhangi bir toplu taşıma aracı ya da kendi aracınızla dışarıdaki topluma karışın, iş yerinize gidin, her an olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz.
Gün içerisinde çevrenizden ciddi sorunlara rastlamasanız bile, kullandığınız ya da karşınıza çıkan kitle iletişim araçlarında rastlayacağınız negatif bir haber, mesaj bile gününüzü berbat etmeye yetecektir.
Kararlı bir şekilde bütün bunları egale edeceğinize inanıyorsanız ki, zaten öyle yaşıyoruz, güncel üçkağıtçı arama ya da mesajlar sizi bulacak ve bunaltacaktır adeta. Bu noktada bir banka, bir GSM şirketi veya herhangi bir firma adına sizi arayan bir şahıs kampanya teklifleri sunacaktır pişkin pişkin ve ısrarla…
Şimdi diyeceksiniz ki, bir fotoğrafla bu kadar yorum yapılır mı?
Haklısınız, benimki de evham işte…
Hariciyede it sürüleriyle, dahilide uzantıları dağdaki ve şehirdeki eşkıya ile uğraşırken bunların lafı mı olur?

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum