Kadir Sabuncuoğlu

Kadir Sabuncuoğlu


“Konaklı’ya ilk otel” sözü

06 Ekim 2017 - 23:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Eylül günü MNG AVM ile fuar alanını hizmete açtı.
            İşadamı Mehmet Nazif Günal’ı 400 milyon TL’lik yatırımından dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i de Erzurum’a bir fuar merkezi kazandırdığı için tebrik ediyorum. Bu gidişle Mehmet Nazif Günal, sadece Erzurum’a en büyük AVM’lerden birini yaptırmakla kalmayacak. Erdoğan’a verdiği “Emredersiniz” sözüne bakılırsa Konaklı Kayak Merkezine ilk oteli Günal yaptıracak.
            Eski cumhurbaşkanı ve başbakanlardan Süleyman Demirel’in isteği üzerine 5-6 turizm firması, 2000 yılı öncesi Konaklı’ya otel yaptırma sözü vermişti. Son olarak THY’nin Konaklı’yı şenlendireceğini yazmıştık, ama bu yatırımların hiçbiri gerçekleşmedi. Bu nedenle MNG’nin patronu Günal’ın verdiği söz Konaklı’nın kaderini değiştirecek türden.
            Gelelim açılışların hayatımızda neler değiştirdiğine. Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarım Fuarı’ ile siftah etti. MNG AVM ise tahminlerin üzerinde bir yoğunlukla karşılaştı.

            Gözlemlerimize göre, MNG AVM’nin açılış öncesi başlayan trafik sorunu hala devam ediyor. Her iki yol kenarlarına yapılan parklar nedeniyle geceleri trafik resmen kilitleniyor. Trafik keşmekeşliği yüzünden AVM’ye giren ve çıkan yayaların, can güvenliği de tehlikeye giriyor. Ayrıca, orada çok dikkatli olunması gereken bir akaryakıt istasyonu ve demiryolu geçidi var. Üzücü olaylar yaşanmadan gerekli önlemler alınmalı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum