Kadir Sabuncuoğlu

Kadir Sabuncuoğlu


Raci Alkır, Arafat'ta niye türkü söyledi?  

18 Ağustos 2017 - 12:11

         Emekli eğitimci Hüsamettin Yerli ile işadamı Ali Akpınar'ın arası, bir yanlış anlama yüzünden bozuldu. Günlük hayatta olmaz mı benzer şeyler? Anlatayım:
         Hüsamettin Yerli, Bursa'ya gidecekti. Telefon açtı Bursa'nın Mudanya ilçesinde oturan Akpınar'dan otomobili ile havalimanından almasını rica etti. Ancak, gün konusunda bir karışlık oldu. Ali Akpınar da Çarşamba günü Mudanya'dan yola çıktı, 90 kilometre ötedeki Yenişehir havalimanına gitti. Erzurum uçağı indi, ama Hüsamettin Yerli yok. Başına bir şeyler geldiğini düşündü, hatta orada görevlilerle tartıştı. Yerli'ye telefon etti, cep telefonu açıktı ama yanıt vermiyordu. Bir süre bekledi, sonra arkadaşını alamadan Mudanya'ya döndü. Hem de sinirleri bozuk bir şekilde. Hüsam hoca ise bir sonraki gün gidiyor. Havalimanında Akpınar'ı bekliyor. Telefon açınca olayı öğreniyor. Çarşambaydı, perşembeydi tartışmasının ardından iki arkadaş, birbiriyle ilişkisini kesiyor.
         Kışları Mudanya'da geçiren Akpınar, yazın Erzurum'a geldi ama Hüsam hoca ile konuşmaması dikkat çekti. Bunun üzerine duruma Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz el koydu. İkna edici konuşmaları ile Yılmaz, Akpınar ile Yerli arasındaki dargınlığa son verdi. Birleştirici özelliği ile tanınan Yılmaz, barışı sağladığını duyurmak için de bir barış yemeği düzenledi. Böylece ağabey - kardeş arasındaki küskünlük de tatlıya bağlandı.
         Hacıbaba'nın Çat yolu üzerindeki lokantada verilen barış yemeğinde Mehmet Nuri Yılmaz, Yerli ve Akpınar ile birlikte Baro eski Başkanlarından Avukat Faruk Terzioğlu, Gazeteci Süreyya Çarbaş, Horasan eski Belediye Başkanı Dursun Şen, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden Halit Balta da hazır bulundu.
İLGİNÇ ANI
         Barış yemeğindeki sohbet sırasında Yılmaz, Akpınar ve Terzioğlu'nun 'hac arkadaşı' oldukları ortaya çıktı. Umre ve hac görevlerine yerine getiren üçlünün kutsal topraklarla ilgili sohbeti ilginçti. Ancak anlatılanlar arasında en ilginç olanı rahmetli sanatçı Raci Alkır'ın hacda türkü söylemesiydi. Terzioğlu, Arafat'ta çadırda bulundukları bir sırada rahmetli Raci Alkır'ın 'Kadem bastı gönül tahtı, a sultanım sefa geldin' türküsünün hoparlörlerden yankılandığını bildirdi. Çok şaşırdığını anlatan Terzioğlu, mikrofonun bulunduğu yere gidince yanılmadığını anladı. Bu sayede Terzioğlu hemşehrisi Raci Alkır ile hacda ayaküstü sohbet etti.
         Mehmet Nuri Yılmaz ise bu olayın farklı bir boyutunu aktardı. Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı olarak kutsal topraklarda bulunduğu sırada Türkiye'den hac yapmaya gelenleri görmek için kaldıkları otelleri dolaştığını ve Erzurumluların kaldığı otelde Raci Alkır'a rastladığını belirtti. Eski Başkan Yılmaz, bel ve ayaklarından rahatsız olduğu için otelde yatan ünlü ses sanatçının durumunu öğrenince hemen müdahale ettiğini ve Raci Alkır'ı Diyanet'in kaldığı otele kaldırarak tedavi ettirdiğini söyledi. Daha sonra da Arafat'a ihramlı olarak gittiklerinde gazelhanların ilahiler okuduğuna işaret eden Yılmaz, bu sırada Raci Alkır'dan gazel söylemesini rica ettiğini ifade etti. Güzel anının perde arkasını anlatan Yılmaz, Raci Alkır'ın 'Kadem bastı' türküsüyle birlikte birkaç gazel türü türküyü seslendirdiğini bildirdi.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum