Reklam
Reklam
Muhammet İSPİRLİ

Muhammet İSPİRLİ

[email protected]

TETİĞE DEĞİL, DEKLONŞÖRE BASALIM!

24 Ekim 2016 - 23:53

Av yasağının kalkmasıyla birlikte, Erzurum’un özellikle kuzey ilçelerinde çılgın bir şekilde yaban avı başladı.
Hafta sonu bu ilçelere ziyaretim oldu.
Ormanlık alan, dağlı yamaç, bağ ve bahçelerin kesif olduğu İspir, Tortum, Uzundere, Oltu, Olur, Şenkaya ve Narman’da vatandaşların ortak kanaati, yöredeki avcılardan ziyade misafir olarak avlaklara gelen avcıların yasal izinlerin ötesinde avlanma yaptıkları şikâyeti oldu.
Avcıların, yasal izin dahilinde iki keklik bir tavşandan daha çok av yaptıklarına dikkat çeken vatandaşlar, özetle şunları söylüyorlar:
“Kolluk kuvvetleri ile karşılaşan bazı avcılar, bellerinde iki keklikle görüntülenebiliyor. Diğerlerini hemen araziye atıyorlar. Bazı avcılar neredeyse keklik döneri yapıyor. Yazıktır günahtır. Bağ bahçelerimize zarar veren yaban domuzu avlasınlar. Kargalara atsınlar. Öyle ya her kuşun eti yenmiyor.”
Bilindiği üzere, bu bölgede yaban domuzu ve bıldırcın avı 13 Ağustos’ta başlamıştı. Alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan avları da bu sürece tabii. Bu av sezonu 26 Şubat 2017’ye kadar devam edecek.
Kum kekliği, kınalı keklik ve çil keklik ile tavşan avı ise 15 Ekim’de başladı.
8 Ocak 2017 tarihine kadar sürecek bu avlanma sezonunda resmi ve özellikle gayri resmi avcılarımızı insaflı davranmaya davet ediyoruz.
Derelerde balıkları kuruttuk, bari bırakın bu şehrin dağlarında, ormanlarında, yaylaklarında yaban keçileri, kınalı keklikler, bıldırcınlar iki dirhem olsun!
Zararlılara atın! Özellikle yaban domuzları son yıllarda arttıkça artıyor, bağ ve bahçelerdeki mahsullere ciddi şekilde zarar veriyor.
Ancak güzelliklere foto safari düzenleyin, tetik yerine deklanşöre basın!
Şehrin söz sahibi yöneticilerinin de bu anlamdaki organizasyonlarına biz de dahil olalım…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum