- Sağlık Bakanı Koca: “Aile sağlık merkezleri, kamu üniversite hastanelerimiz hatta özel hastanelerimiz kullanılmış olacağız. Günde ortalama 1,5 hatta 2 milyon aşıyı yapma imkanımızın olduğunu söyleyebilirim. Türkiye’nin her yerinde yapabileceğiz.”
- Sağlık Bakanı Koca: “İlk planda sağlık çalışanlarından başlamak üzere daha kısa bir zaman diliminde Ocak, Şubat, Mart gibi en geç Nisan olmak üzere yaygın üçüncü aşamada olan kişileri aşılamayı hedefliyoruz.”
- Sağlık Bakanı Koca: “Pazartesi günü itibarıyla Türkiye’de aşıların olacağını söyledim. Özellikle Bilim Kurulumuz geniş bir çalışma yaptı, bir strateji hazırlandı. 4 aşamalı stratejiydi. İlk planda sağlık çalışanları olmak üzere yapılmıştı.”
- Bilim Kurulu Üyesi Serhat Ünal, “Plasebo kolunda olan 26 vakanın 6’sı ciddi vaka olarak tedavi edildi. Buna karşılık aşı kolunda olan 3 kişi, 3’ü de sağlık personeli, bunların hiçbirinde bırakın hastaneye yatışı, bir vakada hafif bir burun akıntısı harici
- Bilim Kurulu Üyesi Serhat Ünal: “Çin SinoVac firması tarafından üretilen CoronaVac adlı inaktif virüs aşısı faz-3 çalışmaları 14 Eylül’de ülkemizde başlatıldı. 900’dan fazla çalışmaya alınan kişinin güvenlik datası incelenip ikinci kısımda vatandaşlarımız
- Sağlık Bakanı Koca: "Aşıda Faz-3 çalışmaları başarıyla sürüyor. Aşının etkili olduğundan eminiz. Çin’den aşı pazar gecesi yola çıkıyor. Çin aşısının etkililiği yüzde 91,25"
- Sağlık Bakanı Koca: “Çin makamları da Türkiye’ye gönderilecek aşı dozları için onay işlemlerini tamamladılar. Aşılarımız bir aksilik olmazsa pazarı pazartesiye bağlayan gece yola çıkıyor. İnancımız bize her darlıktan sonra bir genişlik olduğunu söylüyor.”
- Sağlık Bakanı Koca: “Huzurlarınızda bir kez daha inaktif aşı tercih ettiğimizi izah etmek istiyorum. İnaktif aşı bilinen en kadim aşı yöntemidir. En basit ifadeyle virüs uygun ortamlarda çoğaldıktan sonra öldürülerek onu tanıması için vücuda enjekte edilm
- Bilim Kurulu Üyesi Ünal: "(Ara rapor sonuçlarına göre) Toplam aşı etkinliği yüzde 91.25 olarak hesaplanmıştır."
- Sağlık Bakanı Koca: “Bugünlerde dünya virüsün mutasyonuyla ilgili tedbirlere yoğunlaşmış durumdadır. Biz de gerekli tedbirleri vakit geçirmeden uyguladık. İngiltere bir mutasyon olduğunu ve bunun virüsün daha hızlı yayılmasına neden olduğunu ilan etti. Bu
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunceli, Bursa ve Konya’daki müze açılışlarına canlı bağlandı
- Sağlık Bakanı Koca: “Günlük vaka sayılarında, Gaziantep’te yüzde 66, Tekirdağ, Bursa ve İzmir’de yüzde 60, Ankara ve Samsun’da yüzde 55, Trabzon ve Adana yüzde 50, Diyarbakır ve Hatay yüzde 48, Kayseri ve Kocaeli yüzde 45 düşüşler sağlandı. İstanbul’da va
- Bakan Koca: "Aşılar bir aksilik olmazsa Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece yola çıkıyor."
- Sağlık Bakanı Koca: “Nisan ortasındaki ilk döneminde 8 bin 500 civarında olan günlük vefat sayılarının şu an yüzde 70 artışla 14 binlere ulaştığını görüyoruz. Son günlerde İngiltere gibi ülkeler kontrolsüz vaka artışlarını virüsün mutasyonuna bağlayarak a
- Sağlık Bakanı Koca: “Sürü bağışıklığını uygulamaya çalışan İsveç’te 789, en çok vaka ve vefa sayılarına ulaşan ABD’de 984, virüste mutasyon görülen İngiltere’de 994 vefat görüldü. Türkiye’de ise milyon nüfus başına vefat sayımız 216’ya ulaştı.”
- Sağlık Bakanı Koca: “Bu yıl tüm dünyanın ortak bir amaç uğruna mücadele ettiği ama henüz amacına ulaşmadan sonlanan bir yıl olarak tarihe geçecektir. Tarih bu yılları büyük salgın yılları olarak anacaktır.”
- İzmir’de “Zeus Sunağı” toplantısı
- İzmir’de yılbaşı öncesi büyük operasyon: 21 ton sahte alkol ele geçirildi
- Sarıyer’de 3 gecekondu alev alev yandı: İtfaiye eri ölümden döndü
- PFDK’dan Fatih Terim’e 5 maç ceza