Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


İbo’dan hayırlı haberler bekliyoruz!

18 Nisan 2017 - 15:43

Türkiye’nin gündemi kuşkusuz referandumdu. Ama inanıyorum ki Erzurumlu hemşehrileri referandum sonuçları kadar İbrahim Erkal’in sağlık durumunu da merak ediyordu. Ben de öyle tabii ki.


Cemal amcamı kaybettiğim gün duyduğum o acı haber acımı iki katına çıktı. Taziye ziyaretleri sırasında da tanışıklığımız olan İbrahim Erkal’in durumunu gelen giden dostlara sordum, durumunu onlardan öğrenmeye çalıştım. Bir hafta geçmiş olmasına rağmen ondan henüz daha iyi bir haber alamamak herkes gibi beni de büsbütün üzdü. Ölümü h,ç yakın edemediğim İbrahim Erkal ile ilgili nihayi durumu kim en iyi bilir diye düşündüm, Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha ağabey (Dengizek) aklıma geldi. Rahatsızlanmadan dakikalar önce de zaten İbrahim Erkal ile berabermişler. Dün aradım onu, İbo’nun durumunu sordum. Görüştüğü doktorlara göre çok iyimser değildi ama ‘’Allah’tan umut kesilmez. Yaşaması için sürekli dua ediyoruz. Hayırlı haberlerini beliyoruz.’’ diyordu..
Hazır Süha ağabeyiyle telefonda görüşürken Erkal ile en son buluşmalarında moralinin nasıl olduğunu sual ettim, ne konuştuklarını da sordum. ‘’Daha önceki buluşmalarımıza göre o gün akşam her zamankinden daha farklı bir neşeliydi. Kıpır kıpırdı adeta. Hatta çok neşeli hali dikkatimi çekti, söyledim de kendisine. Genelde de hep Erzurum’u konuşmuştuk. Hatta bir ara bana yakında 10 günlüğüne Erzurum’a gideceğini, cadde cadde sokak sokak Erzurum’un daha yakından tanımak istediğini söylüyordu’’ dedi. Erkal’in dev bir posterini başkanı olduğu Maltepe Erzurumlular Vakfı’na astıklarını da söyleyen Süha Dengizek, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 20 Mayıs’ta İbrahim Erkal için Şifa Duası yaptıracaklarını belirtti. Dengizek ayrıca, İbrahim Erkal’in yattığı hastanede Yoğun Bakım Servisi’ne birkaç defa girdiğini, sürekli doktorlar tarafından uyutulduğunu ve tedaviye cevap vermesinin beklendiğini sözlerine ekledi.
Her Evet/Hayır bana Gullebi’yi hatırlatıyor!
Türkiye yanılmıyorsam bu referandum ile tarihindeki 6’ncı referandumunu gerçekleştirdi. Kuşkusuz bu son Anayasa değişikliği ile ilgili halk oylamasında ki ‘Evet/Hayır’ 
tercihi bana önce TRT’nin eski ünlü sunucusu Erkan Yolaç’ı ve dolayısıyla da bizim Erzurum’un renkli simalarından Turan Ustaoğlu’nu hatırlatıyor. Hani Erkan Yolaç ile aralarında ‘Evet/Hayır’lı geçen o meşhur dialoğa imza atan nam-ı diğer Gullebi Turan! 1945 yılında doğan ve 1992 yılında aramızdan ayrılan Gullebi Turan rahmet istedi herhalde. Ben de son zamanlarında tanıma imkanına kavuşmuştum Gullebi Turan ile. Sempatik, adamın yanından ayrılası gelmeyen hoş bir adamdı. İz bırakan Erzurumlulardandı. Allah rahmet eylesin.
Aynalı’nın içinde ukte kaldı!
BB Erzurumpor’un As Başkanı Zafer Aynalı, kaçan şampiyonluk kadar giden teknik direktör Ahmet Yıldırım’ın kendisini de suçlayıcı konuşmalarda bulunduğu basın toplantısında yönetici arkadaşlarının sessiz kalmasına bozulmuş durumda.

‘’İçimde bir uktedir. Kendi yönetici arkadaşlarımı o toplantıda hocaya iki kelime etmemelerine bozuldum. Kolay kolay onları affedemiyorum’’ diyen Aynalı, benim de bulunduğum bir ortamda o idarecilerden rastladığı birine, ‘’Benim onca emeğim var, bunu siz de biliyorsunuz. Ahmet hoca o kadar şey söylediği halde bir kelime neden etmedin. Kaldı ki hem de bizim kendi tesislerimizde giden bir hoca bana sallıyor, benim idareci arkadaşım olarak sen sesini çıkarmıyor ve o toplantıyı anında terk etmiyorsun. Çok üzüldüm, çok’’ diye çıkıştı. Bu arada referandum çalışmaları sebebiyle bu aralar kulübe pek uğramayan As Başkan Zafer Aynalı’ya, giden teknik direktör Ahmet Yıldırım hakkında dava açacağını hatırlatmam üzerine, ‘’Başkanımız Sekmen ile bu konuyu görüştüm dava açmamı istemedi. O hakkım şimdilik bende saklı’’ dedi.
ANAP’ın Erzurum’da ki ilk kurucusu!
17 Nisan 1993 tarihinde vefat eden eski Cumurbaşkanlarımızdan Turgut Özal’ın ölüm yıldönümüydü dün. Allah Rahmet eylesin. Özal, 1983 yılında kurulan ve 1991 yılına kadar tek başına iktidar olan Anavatan Partisi’nin hem kurucusu hem de genel başkanıydı. Peki, 1983 yılında kurulan Anavatan Partisi’nin Erzurum’da ilk kurucusu kimdi? Siyaset e meraklılar için bir hatırlatma yapayım istedim. İşte Erzurum’da AK Parti gibi bir döneme damga vuran Anavatan’ın ilk kurucu üyesi Gıyasettin Yıldırım’dır. Şu an Atatürk Üniversitesi kampüsünde bir cafe-restaurant işleten Gıyasettin Yıldırım, Erzurum’da ilk’lerden biri olarak yaşamını sürdürüyor. Allah daha uzun ömürler versin.
SEVDİĞİM SÖZLER: Nerede iki kişi dövüşürse, orada üçüncü kişi kazanır! (Polonya Atasözüdür)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum