Kadir Sabuncuoğlu

Kadir Sabuncuoğlu


KARSKAPI ŞEHİTLİĞİ ‘ÖZEN’ İSTİYOR…

26 Temmuz 2018 - 00:46

TSK Mehmetcik Vakfı Erzurum Şube Başkanı emekli Albay Sabri Topdağı, konu Erzurum olunca duyarlı bir hemşehrimizdir. Erzurum’un değerlerine her fırsatta sahip çıkan Sabri Topdağı, geçenlerde Pasinler’den dönerken Karskapı Şehitliğine uğradığını, gördüğü manzara karşısında üzüldüğünü bildirdi. Ben “Hayrola Sabri bey” derken o başladı anlatmaya:
            “ Şehit mezarları ve çevresi bakımsız, ot istilasına uğramış. Mezarların bir kısmında bayrak direği olmasına karşın bir bölümünde yok. Şehitlikte bulunan çeşme, kırık taşlarıyla hiç yakışmıyor oraya. Bir Yolcuya başlıklı şiire ait mısraların yazılı olduğu levha da ilgisizlikten nasibini almış. Paslanmış veya kabarmış, bazı bölümleri boyayla kapatılmaya çalışılmış. Gümüşlü kümbetin bazı yerlerinde aşırı yıpranma ve aşınma var. Acil olarak onarımdan geçirilmezse korkarım ki yakın zamanda kum yığını haline gelecek.”


            Ardından Sabri Topdağı çektiği fotoğrafları gönderdi. Sabri beyle 15 Temmuz sonrası yeniden görüştük. Karskapı Şehitliği ile ilgili bu kez Topdağı şunları söyledi:
            “15 Temmuz dolayısı ile şehitlikte bir anma töreni düzenlendi. Bende Karskapı şehitliğine gittim. Mezarların ve çevresinin ot temizliği yapılmış. Ancak diğer aksaklıklar, çeşmenin, bir yolcuya mısralarının yazılı olduğu levhanın bakımsızlığı ve mezarlardaki bayrak direği eksiklikleri aynen devam ediyor.”
            Gelelim sözün özüne: Emekli Albay Sabri Topdağı ve bizim amacımız, dikkatlerden kaçan Karskapı’daki bu eksiklikleri ilgililere duyurmak ve kısa sürede sorunların giderilmesini sağlamak. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum