Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Tanfer tüyo almış, M.Emin Öz’le devam!

05 Kasım 2019 - 18:20

Ortada henüz bir tarih, yer ve zaman belirlenmemiş olmasına rağmen AK Parti’de il Başkanlığı seçimi konuşulmuyor değil. Kulislerde İl Başkanlığı adaylığı için mevcut başkan Mehmet Emin Öz’ün dışında tahminen son güne yaklaşılırken başka isimlerin de olacağı belirtilirken, muhtemel bir kongreye yine tek adayla gidileceği de konuşuluyor. Mehmet Emin Öz’ün bir dönem daha il Başkanlığı görevini yapmak istediği sır değil. Bu konudaki talebini de Genel merkez yöneticilerine ve Erzurum milletvekillerine aktardığını biliyoruz. Geçtiğimiz hafta içinde Ankara’da genişletilmiş İl Başkanları toplantısı vardı ve bu toplantıya eski İl Başkanları da davet edilmişti. Hüseyin Tanfer ve Fatih Yeşilyurt da bu toplantıdaydı. Toplantı sonrası genel merkez binasının önünde Öz, eski Başkanlar Tanfer ve Yeşilyurt ile birlikte fotoğraf çektirdi, ‘’eski başkanlarla beraberiz’’ mesajı verdi. Zaten son zamanlarda da bu 3’lü sık sık biraraya geliyor, kamuoyuna birlik beraberlik mesajları veriyorlar. Öz’ün ismine Genel merkezin de sıcak baktığı haberlerini alıyorduk ama biraz da bu bilgi teyide muhtaçtı. Eski İl Başkanlarından Hüseyin Tanfer, bu konuda son noktayı koydu: Genel merkez Mehmet Emin Öz başkan ile bir dönem daha devam etmekten yana. Ankara’da öyle bir hava edindik. Doğrusu da budur, il başkanımızın çalışmalarından memnunuz. Bence de Öz ile devam kararı çok doğru ve isabetli bir karar olur.
m.emin öz
…………………
O kuyruklar şaşırtmasın sizi!
Elektrik, su ve doğalgaz faturalarını illa ki cezalı ödeyen ben, aracıma kış lastiklerini de kar yağarsa ancak değiştireceğim tabii ki! Ama bu konuda hiç de tek ve yalnız değilmişim, ne yalan söyleyeyim ona da seviniyorum. Bakıyorum da çevremdeki eğitimli, eğitimsiz çoğu kişi halen daha araçlarına kış lastiklerini taktırmış değil. Güneş Vakfı Başkanı Prof.Dr.Alparslan Ceylan hocamız da dün aracına kış lastiklerini henüz taktırmadığını söylediğinde iyice anladım. Son gün alışkanlığı onda bile var. Dolayısıyla bugünlerde lastikçilerin önlerinde gördüğünüz kuyrukların oluşmasına şaşırmayın. Sanırım havalar bir-iki gündür iyi diye çoğu kişi halen daha da kışlıklarını taktırmamış, ikinci kar yağışını bekliyordur. Hep diyorum zaten. Erzurum’da insanlar giderek birbirine benziyor. Özellikle de trafikte bunu çok iyi anlıyorum. Bu bıçak kemiğe dayanma hadisesi galiba Erzurum’da bir kültür halini aldı.
alparslan ceylan
……………………..
Atları niye vururlar şimdi anladım!
Geçtiğimiz günlerde Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde bir yarış atının ameliyat haberi vardı gazete ve televizyonlarda. Hastanenin başhekimi ve üniversitenin Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Okumuş tarafından muayene edilen ata 10 kişilik bir sağlık ekibinin müdahale etmesi ilginçti elbette. İnsan sağlığının zaman zaman hiçe alındığı günümüzde bir at için gösterilen ilgi, elbette ki dikkat çekiciydi. Fakültenin dekanı Prof.Dr.Yavuz Selim Sağlam ile bu konuda sohbet ederken daha çok ilgimi çeken bir bilgi aktardı, sizinle de paylaşayım istedim. Prof.Dr.Sağlam, atın diğer hayvanlara oranla çok hassas olduğunu belirterek, en küçük bir enfeksiyon kapması halinde her atın anında öldüğünü belirtti. Bunca cüsse ve ağırlığa rağmen dayanıksız olduğunu öğrendiğim atların özel bakıma muhtaç olduğunu belirten Prof.Dr.Sağlam hoca, ‘’Onlar acıya, mikroba filan dayanamazlar. En küçük bir yaralamada veya enfeksiyon kapılmasında yaşama şansları yoktur. Mutlaka görmüşsünüzdür, filmlerde de en küçük bir yaralama anında atları fazla şansları olmadığı ve müdahaleye cevap vermeyeceği bilindiğinden öldürürler’’ dedi. Atın ölümü sadece arpadan değilmiş, en küçük bir enfeksiyondan da oluyormuş, onu öğrenmiş oldum.
yavuz selim sağlam
……………………..
Şimdi jimnastik, bale zamanı..
Eşinin işi sebebiyle 5 yıldır Erzurum’da bulunan rus jimnastik hocası Ekaterina Mumcu, birikimlerini kreş ve anaokulu öğrencilerine aktarıyor. Naci Korucu’nun sahibi olduğu Özel Sevgi Kreşi ve Anaokulunda haftada bir gönüllü olarak jimnastik ve bale dersi veren Ekaterina, miniklerin gelişimine katkı sağlıyor. Çocukların bu yaşta bu tür faaliyetleri ile sağlıklı büyümelerinin sağlandığını söyleyen Ekaterina ‘’İçlerinde ilerisinde Türkiye’ye madalya kazandıracak jimnastikçiler de çıkar kanaatindeyim. Belki şu an için hobi amaçlı yapılıyor ama bu tür faaliyetler çocuk üzerinde etkili olur ve pekala edindiklerini spora kanalize edebilir’’ dedi. Sempatikliğiyle miniklerin de gönlünü fetheden, kızı da sürat patenci olan Ekaterina, Erzurum’da olmaktan çok mutlu.
bale
…………………….
Ben bu müdürü ayakta alkışlarım!
Yaklaşık 2 yıldır PUSULA’nın 1.sayfasında yayınladığımız karikatürlerden bazılarının yeraldığı sergiyi, Cuma günü düzenlenen bir törenle MNG AVM’de açtık. Bugün sona erecek olan sergide, şehrin gündeminde yeralan konuları içeren karikatürler, izleyenlerden beğeni topladı. İHA ve TRT Haber dahil bir çok gazete, dergi ve haber sitelerinde yayınlanan serginin açılışına katılanlardan birisi de İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’du. Kaygusuz, sergide, Erzurum’un ülke genelinde ki eğitim durumunun halini gösteren karikatüre kızacağı yerde tam tersi bir tutum sergileyerek hoşgörü kültürüne katkı sağlayacağına inandığım cümleleri kurması benim için çok anlamlıydı.
***
İHA Bölge Müdürü arkadaşımız Ayhan Türkez ile hem de o karikatürün önünde poz verirken şunları söylüyordu: Belki eleştirisel olarak ağır bir eleştiriydi ama yanlış da değildi. Eğitimin geldiği noktanın ifadesi bakımından doğru bir anlatımdır. Biz, Mili Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimin kalitesini artırmak için geceli-gündüzlü bir çalışma içine girdik. İnşallah Erzurum’un eğitim grafiğini düzgün hale getireceğiz. Eğer bir yanlışlık varsa sadece benim değil taktir ederseniz camiadaki hepimizin olmalı. Alınmadım, tam tersi bu karikatür bizi daha iyisini yapmaya sevketti. Ben bu karikatürü öğretmenlerimize gösteriyorum ve gelin hep beraber buradaki yanlışı düzeltelim diyorum!’’.

………………………….
Bence güzel olan ilk olmasıydı!
Karagümrük deplasmanından galip dönülmesine şaşıranlar var.
Oysa bu galibiyete şaşıranlara şaşıyorum ben!
Karagümrük takımı yenilmeyecek, öyle ahım şahım bir takım değil ki Erzurumspor yenemiyor olsundu.
Hayırlı olsun ziyaretine gittiğim ve PUSULA adına kısa bir söyleşi yaptığım Erkan hocaya hafta içerisinde yaptığımız görüşmede de söyledim.
Artistlik, fantezi peşinde bizim Süleyman Hurma!
Erkan Zengin’i aynı zamanda teknik direktör olarak görevlendirmesi de doğru değildi, gidişi de değil.
Hiçbir zaman bir çoklarının aksine Karagümrük’ü kendi adıma söylüyorum, hiç ciddiye almıyorum.
Onun zirve mücadelesinin içerisinde yeralacağına hiç inanmadım, inanmayacağım.
Erzurum elbette ki Karagümrük başta olmak üzere bir çok takımdan iyi ve yenmesi de doğal.
Bana göre Erzurum’un Karagümrük’ü yenmesi değildi, ilk deplasman galibiyetiydi güzel olan.
***
Esasında bir şey var ki bu ligde çok iyi takım yok.
İddia kuponu oynayanlar için en zor bir ligdir bu lig.
Erzurumspor bu ligin en iyisi mi, doğrusu ona da cevabım pek Evet olamayacak!
Herşeyden önce istikrar lazım.
Erzurum sadece saha sonuçları ile değil, doğru oyun ile istikrar yakalarsa ancak en iyi takım kategorisine girer.
Şimdiden kestirmek zor.
Otoban değil ki.
İnişli, çıkışlı bir yol bu yol.
Bu zamanla görebileceğimiz bir şey.
Daha önce de dedim yine diyorum.
Bir yenilgi halinde oflayıp puflamazsak, bir galibiyet halinde de kendimizi dev aynasında görüp bayram edersek yanlış yaparız.
Sabırla, sükunetle Erkan hocaya odaklanacağız ve öncelikle onun futbol bilgisi ve tecrübesine güvenerek hareket edeceğiz.
Kazma kürek de onun elinde mala da.
Nihayetinde yıkacak da o yapacak da!
Bize düşen gerektiğinde yapıcı tenkitlerde bulunmak, onun dışında susup oturmak.
…………………………

TUTTUĞUM BABA LAFLAR: Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır! (Mevlana)
DUVARIN DİLİ- Hep çalıştığım yerden üzüyorlar!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum