1072 Saltuklu Millet Bahçesi Hayırlı Olsun!

1072 Saltuklu Millet Bahçesi Hayırlı Olsun!
06 Kasım 2023 - 17:14 - Güncelleme: 06 Kasım 2023 - 17:23
Yakutiye Belediyesi, eski Dere Mahallesi'nın üst kısmında yıllardır kaderine terk edilmiş ucube alanı modern bahçe yaparak milletin hizmetine sundu.

Söz konusu alan, kentsel dönüşüm çalışmaları sonrası, çevresinde yükselen binalar arasında adeta çöp alanı tepeciklerle berbat bir görüntüdeydi. Öyle ki, bu alanda zaman zaman da gezici çocuk eğlence parkları kuruluyor ve çirkin bir görüntü oluşuyordu.

Belediye, uçun soluklu bir çalışma sonucu bu alanı "1072 Saltuklu Millet Bahçesi" adıyla milletin hizmetine sundu.

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, behçinen açılışında yaptığı konuşmada, alandan 2 bin metreküp hafriyat alındığını, 2 bin 500 metreküp dolgu yapılarak 750 metre duvar inşa edildiğini bildirdi.
Uçar, şunları kaydetti: "Adını vermekten büyük onur duyduğumuz Millet Behçemiz,
10 metrekareden fazla alanda inşa edildi. 532 ağaç, 40 kamelya, 8 pergole, 5 bin metrekare çim, 3 bin metrekare sert zemin, 30 bank, 30 çöp kutusu, biri engelliler için 2 adet çocuk oyun grubu, 1 adet fitness alanı ve 1 adet çok amaçlı saha yapıldı.
Millet bahçemizi hizmete sunmanın gururu ile Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı Türkiyemizin yeni yüzyılının çok daha müreffeh olacağından bize göstergesidir. Bayrağı en ileriye taşımak için var gücümüzle gece gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan  çalışacağız inşaallah. Bu duygu ve düşüncelerle 1072 Saltuklu Mellet Bahçemizin hemşehrlilerimize, şehrimize,  milletimize, ilçemize hayırlı olmasını diliyor, bu toprakları bize yurt kılan ejjdadımızı sayfı ve şükranla yad ediyoruz.



Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yaptığı konuşmada, "ilimiz her geçen gün dönüşüyor, büyüyor, gelişiyor ve içinde barındırdığı siz değerli herşehrlerimize mutluluk kaynağı oluyor. Şehrimizi bir baştan bir başa inşa ve imar etmenin azmi ve gayreti içersindeyiz. İstiyoruz ki Erzurum yaşanılabilir, huzurlu bir kent olsun. Artık Erzurum herkesin arzu ettiği herkesin istediği bir şehir olacak. Turzme, hayvancılığa, tarıma büyük önem veriyoruz. Parkımız hayırlı olsun! Kullanalım ve koruyalım!" dedi.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum