2. OSB Yönetimi durum değerlendirmesi

2. OSB Yönetimi durum değerlendirmesi
27 Ağustos 2023 - 18:21
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında toplandı.
2. OSB 3’üncü etap sahasında düzenlenen toplantıya; Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın ile 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya katıldı. 2.OSB Müdürü Fırat Karakaya, 3. Etap alanda yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıda daha sonra 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği görevini de yürüten Başkan Özakalın da bir konuşma yaptı.
"2. OSB'ye yatırımcı ilgisi var"
Özakalın, Erzurum’da sanayileşmenin önünü açacak en önemli etkenlerin; kentin 6. Teşvik Bölgesine alınması ve 3. Etap alanının genişletilmesi olduğunu vurguladı. İş dünyası temsilcileri olarak her iki konuyla ilgili olarak talep ve beklentilerinin karşılanması için Valilik, Büyükşehir Belediyesi, milletvekilleri ve şehrin siyasi temsilcileriyle birlikte yoğun bir çaba gösterdiklerini belirten Başkan Özakalın, “2. OSB’ye yoğun ilgi gösteren yatırımcılarımızın arsa taleplerinin kısa vadede karşılanması için 3. Etap alanın mutlaka genişletilmesi gerekiyor. Artık, mevcut alanımızın ön kısmında bulunan askeriyeye ait 1,5 milyon metrekarelik alanın da 3. Etap’a ilave edilmesinin şart olduğunu dile getiriyoruz. Yine 2. OSB’ye yatırımcıların bu ilgisinin orta ve uzun vadede de karşılanması için de yeni bir OSB alanı oluşturulması kaçınılmaz. Bunun için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.
"GES yatırımı için alanımız var"
Özakalın, 2. OSB’nin, Erzurum-Pasinler Karayolu üzerindeki 1. ve 2. etaplarının bulunduğu 216 hektarlık alana yapılması planlanan GES yatırımıyla ilgili de çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek şunları söyledi; “Yaklaşık 80 milyon dolarlık yatırım ve zamanla 100 MW güce ulaşabilecek bir santral kurulması için oldukça uygun bir alanımız var. Bu yatırım için gerekli sermayeyi de kolektif bir ruhla, yerel yatırımcılarımızın gücüyle bir araya getirme düşüncesindeyiz. İnşallah bu yöndeki girişimlerimiz müspet bir şekilde neticelenip, şehrimiz önemli bir yatırıma kavuşacak.”
"El birliğiyle çalışacağız"
Vali Mustafa Çiftçi de konuşmasında, Erzurum’un 6. Teşvik Bölgesi’ne alınması, 3. Etap alanın genişletilmesi, yeni bir OSB alanının oluşturulması ve GES yatırımı için el birliği ile çalışmaya devam edeceklerini belirterek, Erzurum’un ekonomisini güçlendirecek, sanayileşmesine ivme kazandıracak, üretim, istihdam ve ihracatını artıracak her türlü girişime ve çabaya devlet olarak destek vermeyi sürdüreceklerini vurguladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum