"7 Bölgede 7 Cerrahi Toplantı"

Cumhuriyetin 100. yılına özel düzenlenen ”7 Bölgede 7 Cerrahi Toplantı” programı Erzurum Şehir Hastanesinde yapıldı.

"7 Bölgede 7 Cerrahi Toplantı"
07 Ağustos 2023 - 11:44
Gastroenteroloji birimi tarafından düzenlenen ”7 Bölgede 7 Cerrahi  Toplantı” programı  Erzurum Şehir Hastanesinde gerçekleştirildi. Şehir Hastanesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, Türk Hepatopankreatikobiliyer cerrahı Derneği başkanı Prof. Dr. Mustafa Kerem, Türk cerrahi başkanı Prof. Dr. Mehmet Mahir Özmen, Doç. Dr. Muhammet Kadri Çolakoğlu, Doç. Dr. M. Yiğit Özgün sağlık bilimleri üniversitesi öğretim görevlileri hastane Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör hastane branş hekimleri ve yönetimi katıldı.

Yapılan toplantıda açılış konuşmasını Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı yaptı. Bostancı konuşmasına Erzurum tanıtımı yaparak başladı,yaklaşık 15 dakika süren  tanıtım izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Erzurum’dan büyük övgülerle bahseden Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, “Erzurum Cumhuriyeti kuran şehirdir. Erzurum Cumhuriyet tarihinin en önemli şehirlerinden biridir ve  mutlaka gezilip tarihi yapısının görülmesi gerekir” dedi.

Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. İbrahim Hakkı Tör, selamlamanın ardından  Erzurum ve Cumhuriyetin 100.yılında Erzurum kongresi konulu bir sunum ve konuşma yaptı. Tör, "100 yıl önce Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi ulusal egemenliğin koşulsuz olarak gerçekleştirilmesine karar verilen ilk kongre olma özelliğini taşımaktadır" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Kongre'nin önemine dikkat çeken  Tör, Mustafa Kemal Atatürk duygulu, asil bir ruh ve çok güçlü bir inançla vatan ve milletimizin kurtuluşuyla ilgili köklü kararlar aldı. Kongrede özellikle bütün dünyaya karşı milletimizin varlık ve birliğini gösterdi" diye konuştu

Erzurum Şehir hastanesinde uzun yıllardır görev yapan Gastro Cerrahı Doç. Dr. Yılmaz Özdemir ise yaptığı konuşmada, “Uzun yıllardır Erzurum da görev yapıyorum. Bir ara Ankara’ya tayin oldum ama gözüm hep Erzurum’da kaldı. Tekrar bu kadim şehre geri döndüm ve Şehir hastanesinde görev yapıyorum. Erzurum da olmaktan, bu kadim şehir ve bölge insanına hizmet etmekten büyük onur duyuyorum” dedi.

Program konusu itibari ile diğer katılımcıların 2 oturum halinde konuşmaları ve tartışmaları ile sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum