AKP'li Ayvatoğlu, kokain değil pudra şekeri çekiyormuş

Eski AKP Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu, “Kokain değil pudra şekeriydi. Şaka yapıyorduk” dedi.

AKP'li Ayvatoğlu, kokain değil pudra şekeri çekiyormuş
28 Mart 2021 - 11:06 - Güncelleme: 28 Mart 2021 - 12:42
Eski AKP Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu, lüks aracında uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntüler ortaya çıkması sonra  gözaltına alındıktan sonra adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. İfadesinde kokain kullandığını reddeden Ayvatoğlu, “Kokain değil pudra şekeriydi. Şaka yapıyorduk” dedi.
Başsavcılık ise, soruşturmanın titizlikle devam ettiğini açıkladı.

26 Mart’ta gözaltına alınan ve AKP Genel Merkezi’ndeki işinden atılan Kürşat Ayvatoğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından  Ankara Adliyesi’ne çıkarıldı. Soruşturma savcısı tarafından ifadesi alınan Ayvatoğlu, adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. 
Nöbetçi hâkimlik, Ayvatoğlu’na haftada bir karakola imza vermesi ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
Gazeteci Alican Uludağ’ın kendi internet sitesinde yer alan haberine göre Ayvatoğlu, ifadesinde kokain çektiği iddialarını reddederek, “şaka amaçlı pudra şekeri çektiklerini” öne sürdü.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise, Kürşat Ayvatoğlu’nun serbest bırakılması sonrası yazılı açıklama yaptı. “Hamza Kürşat Ayvatoğlu hakkında, bazı haber sitelerinde yayımlanan “pudra şekeri içti serbest kaldı” şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Başsavcılığımızca şüpheli hakkında 26.03.2021 tarihinde TCK 190/2 ve 191/1 maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında şüphelinin kan, kıl ve idrar örneği alınmış olup madde kullanımına ilişkin rapor işlemleri devam etmektedir. Şüphelinin evi ve arabasında suç unsuru olabilecek deliller toplanmıştır. Akabinde ifadesi alınarak 27.03.2021 tarihinde mevcutlu olarak Başsavcılığımıza getirilmiştir. Dosya kapsamı ve delil durumuna göre değerlendirme yapılmış olup 5. sulh ceza mahkemesi tarafından şüpheli hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve belirli yerlere başvuru şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştır. Ayrıca eylemin TCK 188 ve devamı maddeleri kapsamında olma ihtimali uyarınca soruşturma derinleştirilerek şüphelinin yanında bulunan ve kimlikleri tespit edilen diğer şüphelilerin yakalanması için kolluğa talimat verilmiştir. Soruşturma titizlikle devam etmektedir.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum