Akşener, Erzurum adaylarını açıkladı

İYİ Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Eczacı Canan Uçar

Akşener, Erzurum adaylarını açıkladı
25 Ocak 2024 - 23:21
alo5 - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart'ta yapılacak seçimler için Erzurum adaylarını açıkladı.



Büyükşehir'de Eczacı Canan Uçar

Palandöken : Ömer Özden

İspir : Nizamettin Aras

Narman: Yücel Ahmet İşleyen

Tortum : Cevdet Küçük

 Uzundere : Salim Özdil

Çat: Muhammet Kaya

Oltu : Ergun Han Musaoğlu

Şenkaya: Şentürk Alver 

Akşener, partisinin istişare ve aday tanıtım toplantısı için geldiği Erzurum'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde  partililerine hitap ederek, adaylarını açıkladı. 

-BÜYÜKŞEHİRLERE DÖRDÜNCÜ KADIN ADAY-

Akşener, buradaki konuşmasında, Adana, Antalya, Samsun'dan sonra dördüncü büyük şehrErzurum'da kadın aday çakırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Şunları söyledi: "Bu şehirlerdeki kadın adaylarımız son derece iddialı kadınlar.  Canan (Uçar) Hanım zaten Erzurum'da İYİ Parti kurulduğundan itibaren içimizde yer alıp, mücadeleden, parti içinde kalmaktan, hayallerini partimizle birleştirip İYİ Parti'yle Türkiye'ye güzel şeyler olacağına inanıp asla hayallerini gerçekleştiremediği için partisine küsüp hakaret edenlerden olmamıştır.

-"İddia ediyorum ki çalmıyor, çalmayacak, çaldırmayacak”-

Akşener, daha sonra Canan Uçar’ın elini kaldırarak övgüler yağdırdı.



Erzurum’un milyarlarca lira borcunun olduğunu dile getiren Akşener, “ Eski parayla 15 katrilyon borcu olduğu söyleniyor. Erzurum’a bir bu kadar yatırım yapıldı mı? Erzurumlu'nun açta açıkta kalmasının önüne geçildi mi? Hayır. Erzurum’da devletin sosyal devlet olma hali uygulanıyor mu? Hayır. Şimdi kışın yakacak yardımı yapılıyor mu? Doğalgazın hiç değilse yarısı ödeniyor mu fakir fukaranın?
Hırsızlığın çalmanın önüne geçmenin yolu İYİ Parti’nin adayı Canan Hanımı seçmekten geçiyor. İddia ediyorum ki çalmıyor, çalmayacak, çaldırmayacak” dedi.  

-"BİZE İFTİRA ATMAK YENİ BİR KAMUFLAJ ARACI OLARAK KULLANILIYOR"-


Akşener, gündeme ilişkin konulara da değinerek, satır başlarıyla şunları kaydetti:

"Dünden beri AK Parti'ye yanladığımız konuşuluyor ama İl Başkanımız dedi ki, 'Genel Başkanım, şu salonu almak için 3 gün uğraştık. Süslemek için gece yarısı izin alabildik.' Peki bu belediye kimin? AK Parti'nin. Ak Parti'ye yanladıysak bu belediye niçin bize kolaylık göstermiyor? Hatta bedava vermiyor? Elinden gelen her türlü zorbalığı yapıyor ama buna karşılık kendi adaylarımızla çıktığımız her ilde birbirlerine bizim üzerimizden fırça atmanın, bize iftira atmanın yeni bir kamuflaj aracı olarak kullanıldığını görüyorum.

-"İYİ PARTİ, KAYIKÇI KAVGASININ İKİ UCUNDAKİ KAYIKÇILARI DA YERİN DİBİNE SOKACAKTIR"-

İsveç de konuşulmuyor. İsveç'te kim kime yanlamış, gördük. Kim Amerika'yla haşır neşir, gördük. Kim batının karşısında iki büklüm, gördük. Böyle bir noktada ne İsveç, ne TÜİK konuşuluyor, ne de emeklinin durumu konuşuluyor. İYİ Parti, birbirine sözde küfrederek, fırça atarak yol yürüyüp birbirinden beslenen bu kayıkçı kavgasına son vermek üzere kuruldu ve inşallah bu kayıkçı kavgasının iki ucundaki kayıkçıları da yerin dibine sokacaktır.

-"YANDAŞLARINIZIN VERGİLERİNİ AFFETMEK YERİNE EMEKLİLERE ZAM VERECEKSİNİZ"-

Emekli aç biilaçken 10 bin lira maaş alıp geçinemezken emekliye zulüm etmeyeceksiniz, yandaşlarınızı korumayacaksınız, yandaşlarınızın vergilerini affetmek yerine emeklilere zam vereceksiniz. Türkiye'de herkes asgari ücretli oldu. Asgari ücretlinin sanayiciye de yükü olmasın, istihdaM devam etsin diye işverenin üzerine düşen verginin yarısını hiç değilse hükümet olarak sen üstleneceksin kardeşim.

-"MİLLİYETÇİYSENİZ GÖREYDİK, MİLLİYSENİZ GÖREYDİK, SOLCUYSANIZ GÖREYDİK"-

Bizim amacımız bu ülkeyi kuruluş ayarlarına yeniden döndürüp bu ülkeyi kalkındırmaktır; ne Amerika'nın karşısında iki büklüm olmaktır, ne İsveç'in NATO'ya kabulüne oy vermektir. Dolayısıyla milliyetçiyseniz göreydik, milliyseniz göreydik, solcuysanız göreydik, Atatürkçüyseniz göreydik. Herkesin rol icabı bir şey olduğu bu ülkede sahtekarların suratına ayna tutmaktır İYİ Parti'nin görevi."

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar ise, Erzurum’un AK Parti iktidarı döneminde geldiği durumu rakamlarla anlattı. 



Gelişmişlik sıralamasında 81 il arasından 56 sıradan 62. Sıraya yükseldiğini belirten Uçar, “Büyüme potansiyeli en yüksek olan şehir kan kaybediyor. 2017’de Erzurum’un kişi başına düşen geliri 6614 dolar iken bu şimdilerde 5000 dolar civarına geriledi. Erzurum ekonomisi 22 yılda %70 daraldı. Erzurum’da bireysel kredi kartı borcu 2022 yılında 1 milyon 892 bin 830 lira iken 2023 yılında bu rakam yüzde 181 artarak 5 milyon 313 bin 396 lira olmuş. Erzurum'un alacaklıları bankalardır ve bu bankalar adeta şehre ipotek koymuştur. Turizm başkenti olan şehrimiz uluslararası pastadan yeterince pay alamamaktadır. Ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanıyor, uçak fiyatları komşu illerimize oranla iki kat fazla. Hızlı tren desen Sivas’a kadar geldi, 2028 yılından bahsediliyor. Şehrimizin alt yapı sorunları 22 yıldır çözülememiş. Tarımı mahvettiler, hayvancılığı bitirdiler. Üretmeyen bir Erzurum’a sebep oldular. Velhasıl Erzurum iyi yönetilmiyor. Mevcut siyasal yapı çözüm üretemiyor. Sadece şikâyet ve sorun üreten bir makam haline geldi. 22 yıldır istedikleri gibi yönettiler, olması gerektiği gibi değil. 22 yıl sonunda Erzurum’u sorunlarla karşı karşıya getirdiler, borç ödemek için borçlanan bir belediye yaptılar. Bunlar sadece yiğidi değil bütün Erzurum’u kuru soğana muhtaç ettiler” dedi.

Konuşmasında vaatlerini de sıralayan Uçar şöyle devam etti:

“İlimizde doğalgaz indirimli olmalı. Antalya’nın bir haftada kullandığını biz 1 günde kullanmak zorundayız. Bölgeye özel doğalgaz sübvansesi şarttır. Ben yoksulluk sınırındaki ailelere zemheri aylarında doğalgaz yardımı yapacağım. Kayağın merkezinde olmamıza rağmen kayak tesislerini kullanmak günlük 700 lira, bizim belediyeciliğimizde belediyeye ait kayak tesisleri Erzurumlunun faydalanabileceği bir rakam olacak. 

Biz Erzurum’u iyi belediyecilikle tanıştıracağız. Şehirlerimizdeki sosyal hayatın, kültürün, tarihsel mirasın, bilginin ve mekânın; yeniden üretilmesini sağlayacağız. Hoşgörülü, halka saygılı, kenti dinleyen belediye olacağız, herkese eşit davranacağız. Biz hesap vereceğiz, şeffaf olacağız:  Erzurum Büyükşehir belediyesinin bütçesi bizim değil halkın bütçesidir. Her kuruşun hesabını kent halkına vermek bizim namus borcumuzdur! Biz kul hakki yemeyiz, yaptığımız her harcamanın hesabını halka vereceğiz. Engellilere, yoksullara, yaşlılara, kadınlara ve çocuklara pozitif ayrımcılık yapacağız. Zengin-yoksul demeden bütün çocuklara kreş yapacağız, bütün anneler çocuklarını teslim edecekler ve bütün çocukları besleyeceğiz, bütün çocukları büyüteceğiz.  Emeklilerimize aylık 1000 TL geçinme yardımı yapacağız. 
Bu şehirde; istihdam imkânı ve sektörel çeşitlilik sağlayan, tüm yatırım ve iktisadi faaliyetleri her aşamada destekleyip, teşvik edeceğiz. Emin olunuz ki Erzurum’un çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur! Soruna doğru teşhisle, liyakatli kadrolarla ve doğru planlamalarla yaklaşarak biz bunu yapacağız, çözülemeyecek sorun bırakmayacağız.” 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum