"Allah'a dua ve niyazda bulunalım"

"Allah'a dua ve niyazda bulunalım"
17 Nisan 2023 - 22:57
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bu gece, ülkemizin huzur ve selameti, milletimizin birlik ve beraberliği, insanlığın hidayet ve selameti için dua edelim. Her türlü afet ve musibetten bizleri koruması için Allah’a dua ve niyazda bulunalım” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı. Ramazan ayının sonuna yaklaşırken Allah’ın rahmetinin yeryüzüne tecelli ettiği Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevinç ve huzurunu yaşadıklarını belirten Erbaş, Kur'an-ı Kerim inmeye başladığı için bu gecenin müstesna değere sahip olduğunu vurgulayarak, "Kur'an-ı Kerim, indiği geceyi bir ömre bedel kılmıştır. Bu hakikat, Kur'an-ı Kerim'in indiği, yaşandığı ve yaşatıldığı yere Allah'ın rahmetinin tecelli edeceğinin ve orayı esenlik yurduna dönüştüreceğinin müjdesidir” ifadelerini kullandı.
Kur’an-ı Kerim’le irtibatın pekiştirilmesi için Kadir Gecesi’nin fırsat bilinmesi gerektiğine dikkati çeken Erbaş, şunları kaydetti:
“Kendimizi muhasebe ederek samimi bir yönelişle halimizi Allah'a arz edip hata ve günahlarımızın affı için çokça istiğfar edelim. Yaratan ve yaratılanlarla ilişkilerimizi gözden geçirerek bu geceyi ibadetlerimiz ve iyiliklerimizle yeniden dirilişe vesile kılalım. Bu gece ülkemizin huzur ve selameti, milletimizin birlik ve beraberliği, insanlığın hidayet ve selameti için dua edelim. Her türlü afet ve musibetten bizleri koruması için O'nun sonsuz kudretine sığınarak dua ve niyazda bulunalım. Bu vesileyle selam yurdu Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da, rahmet günlerinde bile zulüm ve baskı altında tutulan Filistinli kardeşlerimize, dünyanın farklı bölgelerinde acı ve ızdırap çeken, baskı ve zulüm gören bütün Müslümanlara da dualarımızda yer açalım. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu gecede yapılan dua, niyaz ve yakarışların İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum