Ankara'da "Erzurum Günleri" başladı

Ankara'da "Erzurum Günleri" başladı
05 Ekim 2023 - 23:55
Ankara Erzurum Günleri başladı.
Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Erzurum Günleri, ANFA'da yapılıyor.

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırmalar ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından organize edilen Erzurum Günleri etkinliğin açılış törenine Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, diğer ilçe belediye başkanları, Erzurum dernek, federasyon başkanları, Ankara’daki Erzurumlular ve davetliler katıldı. 

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Erzurum Halk Oyunları ekibinin bar gösterisinin ardından, Palandöken Belediye THM Korosu mini bir konser verdi. Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesildi. Açılışın ardından Erzurum Günleri stantları gezildi. 

Etkinliğin ilk gün akşamında ise bar ekibi gösteri sundu, şair Mehmet Taşan’ın şiir dinletisi yer aldı. Gece THM sanatçıları Ali Sezer, Didem Dilara Duman ve Selami Durmuş konseri ile sona erdi. Etkinlikte  halk ozanları, Abdulkadir Şehitoğlu’nun Tasavvuf Müziği, Palandöken Belediye THM Korosu, yöresel Türk Halk Müziği konserleri , skeçler, yazar sohbetleri ve imza günleri de yer alacak. Erzurum Günleri’nde ayrıca Erzurum Tarihi. Erzurum kongresi ve vizyonu, günümüze yansımaları, Erzurum’un gelecek tasavvuru gibi konularda da konferanslar düzenlenecek.

Erzurum Günleri 8 Ekim’de sona erecek.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum