Ankara'daki "Erzurum Tanıtım Günleri"nde Üçüncü Gün

ESAV Başkanı Aksungur: "Zengin kültürel etkinliklerimizle, geçmişte olduğu gibi; Erzurum Ankaradır, Erzurum Türkiye'dir mesajını vermeye çalıştık."

Ankara'daki "Erzurum Tanıtım Günleri"nde Üçüncü Gün
05 Haziran 2022 - 00:05 - Güncelleme: 05 Haziran 2022 - 00:41
alo25 - Bu yıl Ankara'da 8'incisi düzenlenen "Erzurum Tanıtım Günleri" devam ediyor.
Organizasyonun üçüncü günü hayli yoğun ve kalabalık geçti.




Erzurumlu ses sanatçılarının sahne aldığı programlarda özellikle Ankara'da yaşayan Erzurumlu vatandaşlar kültürel etkinliklerle hasret giderdi.



Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma Ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Başkanı Veysel Karani Aksungur, düzenlediği basın toplantısında, organizasyon çalışmaları ve etkinlikler hakkında bilgi verdi.

"Zengin kültürel etkinliklerimizle, geçmişte olduğu gibi; Erzurum Ankaradır, Erzurum Türkiye'dir mesajını vermeye çalıştık." diyen Aksungur, şunları söyledi:
"İlk defa sadece Erzurumlu firmaların katıldığı bir organizasyonu içerisindeyiz. 
Yöresel ürünler olarak Erzurum firmalarının dışında hiç firma yok. Bzim için biraz kayıp oldu, yeterli alanı dolduramadık ama şu vaka Erzurumlu firmaların yöresel ürünlerimizi sunduğu, insanlarımızın bunu taddığı, satın aldığı bir organizasyon oldu. Cağ kebabı da sadece bir firma Ankara'dan katıldı."

Kültürel program olarak tamamen Erzurumlu sanatçılarıın sahne aldığını ifade eden Aksungur, "Büyük bir coşkunluk ve katılımla Erzurum kültürünü yansıtıyoruz.
Bununla birlikte geçmişe vefa anlamında da Yaşar Reyhani, Mükerrem Kemertaş gibi isimlerin oğulları sahne aldı.
Ayrıca Erzurum'u temsil eden, güncel anlamda bayrağı elinde taşıyan Kenan Tuna, Yavuz Değirmenci, Semra Algül isimler de sahne aldılar.
Bunlar Erzurum kültürünü anlatıyor insanlara, türkülerini, barlarını, halaylarını... 
Aşıklık geleneği de Erzurum'un önemli bir değeri. Bunu da gündeme getirmeye çalıştık. Yirmiye yakın halk ozanımız sahne alıyor." diye konuştu.


Tanıtımların bir önemli etkisinin de siyasi anlamdaki neticesi olduğunu anlatan Aksungur, şöyle devam etti: "Burada bir ilki daha yaşadık. Erzurumlu olup Erzurum'un dışında milletvekili olan milletvekillerimizi ağırladık.

Bilindiği gibi Erzurum dışında 6 kat nüfus daha başka illerde Erzurumlu yaşıyor. Ve bunlar da Meclis'te temsil edilmelidir. Pek çok ilde varız. Ve bu varlığımızı her tarafta hissettirmemiz lazım. Sayın Sekmen'in ifade ettiği gibi 81 ilde de bu faaliyetler olmalı, ağırlığımızı, varlığımızı, dirliğimizi oralarda da hissettirmeliyiz. Bunu da bu tanıtımda vurgulamaya çalıştık.
Erzurum kültürü üst kültürdür, toplumun tamamını kapsayan kültürdür. Yöresel bir kültür değildir. Bir bölgeye, yöreye hapsedemezsiniz. Tüm katılımcılara ve misafirlerimize tekrar teşekkür ediyoruz:"

-ERZURUM'DAN BİR KADIN KOOPERATİFİ-



Erzurum Tanıtım Günleri organizasyonununa katılan bir stand, oldukça ilgi çekti; Palandöken Kadın Kooperatifi.



Yöresel motiflerin tarihi içeriklerle özümsenerek anlatılmaya çalışılan birbirinden güzel tablo çalışmalarını tanıtım günlerinde sergileyen Erzurum'dan sadece iki hanım vardı; Işılay Çakır ve Tuğba Tosun.
Palandöken İnovasyon Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Işılay Çakır, kooperatifin çalışmalarından söz etti.

Yaklaşık iki yıl önce 9 kişi ile kurulan kooperatifin şimdilerde Lotus Yemek Sipariş Atölyesi, Lavinya Ev Dekorasyon Ürünleri İmalatı ve Palkop Proje Danışmanlık olarak 3 şirket oluşturarak 75 kadınla hizmet vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Ankara'daki Erzurum Tanıtım Günleri, bugünkü etkinliklerle sonaerecek.





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum