ATA Teknokent emin adımlarla

Atatürk Üniversitesi bünyesindeki ATA Teknokent, üzerindeki ataleti adeta attı.

ATA Teknokent emin adımlarla
20 Ocak 2022 - 21:04
alo25 - Atatürk Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında kurulan  ATA Teknokent, üzerindeki ataleti adeta attı. Ulusal patent ve uluslararası patent-faydalı model başvuruları artıyor.

ATA Teknokent personeli bugün Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Uygulama Oteli Uzay Restoran’da  basınla bir araya geldi. 

ATA Teknokent'in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ayhan ÇELİK, kuruluşun çalışmaları hakkında basına bilgi verdi.
Teknokentlerin; üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri bir merkez olduğundan ve devletin teknokentlere sağladığı teşviklerin bulunduğundan bahseden Prof. Dr. Çelik, ATA TTO’nun (ATA Teknoloji Transfer Ofisi) sadece girişimcilere değil akademisyenlere ve öğrencilere de hizmetler sunduğunu belirtti.

Çelik, ATA Teknokent'teki çalışmaların son dönemlerde hız kazandığını dakkat çekerek, 2012 yılında 1 patent sayısının 2015-2016 yıllarında 9'lara çıktığını, ulusal patent-faydalı model başvuru sayısının 2021 yılında 37'e çıktığını ve toplam başvuru sayısının 166 olduğunu kaydetti.
Aynı şekilde uluslararası patent-faydalı işler başvuru sayısının da arttığını anlatan Çelik, burada da 2016 yılında 6 olan patent sayısının 2021 yılında 26'ya çıktığını ve toplam 101 başvuru yapıldığını ifade etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum