Atatürk'e hakaret eden yağcıya gözaltı

Atatürk'e hakaret eden yağcıya gözaltı
11 Kasım 2023 - 14:06 - Güncelleme: 11 Kasım 2023 - 14:33
Erzurum'da döner işletmeciliği yapan Mustafa Atmaca, sosyal medyada Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sosyal medya hesabı TikTok'ta 641 bin takipçisi olduğu belirlenen dönerci  Mustafa Atmaca, canlı yayında Atatürk'e hakaretle tepki çekti.

Osmanlı devletinin toprak kaybetmediğini savunan Atmaca, Atatürk ve silah arkadaşlarını işaret ederek ağır hakaretlerde bulunduğu iddia edildi.

Mustafa Atmaca, ‘Hacı’nın yağ akımı’ adılı ‘Tiktok' sayfasında, canlı yayında bir takipçisiyle tartışmasında şu ifadeleri kullandı:

“Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan’a da savaşmaya gideriz. Bura da Yemen de Kudüs te bizim toprağımız. Siz İsrail’e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti.”...

Atmaca'ya sözleri nedeniyle takipçileri büyük tepki gösterdi, sosyal medyada da tepkiler büyüdü.



Atmaca, Atatürk’e hakaret ettiği suçlamasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Atmaca'nın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

-ATMACA'DAN SAVUNMA-

Bu arada Mustafa Atmac’nın sahibi olduğu işletmenin sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama paylaşıldı.

Emniyetteki gözaltı işlemleri devam eden Atmaca’nın sahibi olduğu döner işletmesinin Instagram sayfasında paylaşılan açıklamada, “10 Kasım tarihinde esaslı içeriği kesilerek sosyal medyada servis edilen videoda Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularını hedef aldığıma yönelik yaratılan algı gerçeği yansıtmamaktadır. Servis edilen videoyu kaydeden şahıs videonun öncesi be sonrası da yayınlasaydı eğer, ilgili cümlemin Büyük Önder Atatürk ve Cumhuriyetin şerefli mimarlarına yönelik olmadığı anlaşılırdı. Kaldı ki ülkemize laikliği getirenler tarihin hiç bir aşamasında toprak kaybetmemiştir ki toprak kaybedenler laikliği getirmiş olsun. Aksine laikliği getirenler son nefeslerinde Hatayımızı da Anavatana katmışlardır. Şahsıma ve işletmemize yönelik yürütülen bu haksız ve gerçek dışı provokasyonlara itibar edilmemesini beni tanıyan bütün dostlarıma ve kamuoyuna saygı ile arz ederim” denildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum