Atatürk Üniversitesi Emektarı Ekrem Karadişoğulları dualarla uğurlandı

Atatürk Üniversitesi Emektarı Ekrem Karadişoğulları dualarla uğurlandı
25 Mayıs 2024 - 20:39 - Güncelleme: 25 Mayıs 2024 - 22:35
Atatürk Üniversitesi doktor öğretim üyelerinden Ekrem Karadişoğulları vefat etti. Karadişoğulları, Narmanlı Cami'inden dualalarla uğurlandı.

Üniversitenin farklı birimlerinde uzun yıllar görev yapan, üniversitede 16 yıl süreyle (1976-1982) genel sekreterlik görevi yapan Ekrem Karadişoğulları (84), rahatsazlığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Hastanede dün vefat eden Karadişoğulları bugün Narmanlı Cami'inde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Asri Mezalık'ta toprağa verildi.

İki çocuk babası olan Karadişoğulları'nın cenaze namazına ailesi, yakınları, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve mesai arkadaşları katıldı.



alo25 ailesi olarak, merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

-EKREM KARADİŞOĞULLARI-
(kendi yazısıyla biyografisi)

23.08.1940 TARİHİNDE Kilis’te doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kilis’te yaptı. 1960 yılında Gaziantep Lisesi’nden mezun oldu. 1960 – 1962 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne devam etti. Öğrenimine ara vererek 1962-1964 yılları arasında Çanakkale ilinin Yenice İlçesinin Karadoru Köyü’nde yedeksubay öğretmen olarak vatani görevini yaptı. 1964 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde yeniden başladığı Yüksek öğrenimini 1968 yılında tamamladı.
1968 yılı sonunda Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fakülte Sekreterliği görevine atanarak kamu görevine başladı. Üç  yıla yakın bir süre bu görevde kaldıktan sonra, beş yıl kadar da Fen Fakültesi Fakülte sekreterliği görevinde bulundu. 14 Aralık 1976 tarihinde atandığı Atatürk Üniversitesi Genel Sekreterliği görevini aralıksız olarak yaklaşık 16 yıl sürdürdü.
Genel sekreterlik görevi sırasında gösterdiği olağanüstü ve uyumlu çalışmaları, üstün ve başarılı hizmetleri nedeniyle 2547 ve 657 sayılı kanunlar gereği siciline işlenmek üzere, 1987 ve 1992 yıllarında iki kere takdirname ile taltif edildi.
1987 yılında Türkiye Üniversiteler arası folklor yarışmasında 1.olan Atatürk üniversitesi folklor ekibinin başında Üsküp Yeni Yol Derniği’nin davetlisi olarak Yugoslavya’ya gitti.
1988 yılı Ocak ve Şubat aylarında iki ay müddetle bilgi ve görgüsünü arttırmak üzere Atatürk Üniversitesi rektörlüğü tarafından Paris’te görevlendirildi. Paris’te bulunduğu sırada Fransız üniversitelerinin idari yapısı inceledi.
1989 yılı Mart ayında Sofya’da yapılan Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları’na katılan kayak takımında, üniversitelerarası spor yarışmalarındaki bilgi ve becerisi nedeniyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından idareci olarak görevlendirildi.
1989 yılı Aralık ayında Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi ile Azerbaycan, Gürcistan ve Rusya arasında müştereken yürütülen araştırmalarla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere görevlendirilen komisyonda yer alarak Bakü, Tiflis ve Moskova’ya gitti.
9-16 Haziran 1990 tarihinde Malezya’nın başkenti Kuala-Lumpur’da yapılan Asya ülkeleri Sanat ve Folklor Festivali’ne Türkiye’den tek üniversite olarak katılan Atatürk Üniversitesi folklor ekibine başkanlık etti. Ekibin gösterdiği başarıdan dolayı Dışişleri Bakanlığı ile YÖK Başkanlığı’ndan teşekkür belgesi aldı.
1991 yılı yazında İtalya’nın Brisighella şehrinde yapılan festivale katılan Atatürk Üniversitesi folklor ekibine başkanlık etti.
14 Eylül 1992 tarihinde Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü’ne kendi isteği ile öğretim görevlisi olarak atandı.
12 Haziran 1995 tarihinde Dergah Mecmuası (İnceleme-Fihrist-Metin) İsimli çalışması ile Yüksek Lisans’ını tamamladı.
7 Temmuz 2000 tarihinde de “Samet Ağaoğlu, İnsan –Eser” adlı doktora çalışmasını tamamlayarak 24.12.2000 tarihinde Yardımcı Doçentliğe atandı.
1 Eylül 2003 – 15 Temmuz 2004 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Saraybosna Üniversitesi Felsefe Fakültesi Şarkiyat Bölümü’nde Türk Edebiyatı Dersleri vermek üzere görevlendirilen Ekrem Karadişoğulları’nın yayınlanmış bilimsel makaleleri ve şiirleri yanında “Gitme Kal Diyemezsem Sana” basılmış ilk şiir kitabıdır.
Ekrem Karadişoğulları evli ve iki çocuk babasıdır. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum