Atatürk Üniversitesi Kariye Fuarına Hazır

Atatürk Üniversitesi Kariye Fuarına Hazır
15 Aralık 2023 - 13:45
 “Öğrencilerin En Memnun Olduğu Kariyer Fuarı” Yeniden Başlıyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlediği Kariyer Fuarı ile “Öğrencilerin En Memnun Olduğu Kariyer Fuarı” ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Atatürk Üniversitesi, Türkiye’nin en kapsamlı bölgesel kariyer fuarlarından Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarına (KUDAKAF’23) yeniden ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, paydaş üniversitelerin katkılarıyla gerçekleşecek fuar, 18-19 Aralık 2023 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde “Yetenek Her Yerde” teması ile kapılarını gençlere açacak.
Bölgedeki 8 Üniversitenin Öğrencileri Bir Araya Gelecek
Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşları ile öğrencileri buluşturmaya hazırlanan Atatürk Üniversitesi; Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile başlattığı, Araştırma Üniversitesi ünvanı ile taçlandırdığı başarı yolculuğuna emin adımlarla devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Himayelerinde, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde, Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi yürütücülüğünde Düzenlenecek olan KUKADAF’23; Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Bayburt, Erzincan Binali Yıldırım, Erzurum Teknik ve Kafkas Üniversiteleri paydaşlığında gerçekleşecek.



Öğrenciler İş ve Staj Fırsatlarına Erişim Sağlayacak

Birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının, meslek bilgilerinin ve istihdam süreçlerinin paylaşılmasına imkân sağlayacak Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı; özel sektörden yüzlerce firma ile kamu sektöründen çok sayıda kurumu, öğrenci ve mezunlar ile aynı platformda bir araya getirecek. Temel amacı, tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirmek olan “Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenecek fuar ile ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlanması ve istihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.
Birçok Bilgilendirici Etkinlik Düzenlenecek
Fuar kapsamında firma, kurum ve kuruluşlar stant açarak kendilerini tanıtma, iş ve staj başvuruları alma ve mülakat yapma imkânları elde ederken öğrenci ve mezunlar da firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş ve staj olanakları, kariyer imkânları konularında ilk ağızdan bilgi alabilecekler. Ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabilecekler.
Rektör Çomaklı: KUDAKAF’23, Gençlerimize İstihdam Konusunda Büyük Fırsatlar Sunuyor”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı; düzenlenecek fuara paydaş üniversiteler, kamu kurumları ile Türkiye’nin önde gelen firmaları ve işverenlerinin katılacağını belirterek, çok sayıda misafiri bir kez daha Doğu’nun gözbebeği Erzurum’da ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Bölgede düzenlenen 3 kariyer fuarının son 2’sine ev sahipliği yaptıklarını ve bu yıl 3’üncüsünü de düzenleyecek olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Rektör Çomaklı: “Katılımın oldukça yoğun olduğu yıllar gibi bu yıl da en az 50 bin katılım hedefliyoruz. Her yıl daha tecrübeleniyor ve üzerine koyarak ilerliyoruz. Birçok öğrencimizin, alanlarına yönelik çalışmalar gerçekleştiren sektör temsilcileri ile buluşturarak iş sahibi olmalarına vesile olduk. KUDAKAF’23, ülkemizin geleceğinde önemli rol oynayacak gençlerimize istihdam konusunda büyük fırsatlar ve imkânlar sunuyor. Öğrenciler, stant ziyaretleri ile sektöründe ve bölgesinde söz sahibi firmalar ile ilk ağızdan görüşme ve tanışma fırsatı buluyor. Öğrenci ve mezunlarımıza iş anlamında yeni kapılar açılırken, katılımcı kurum ve kuruluşlar, genç yetenekleri keşfetme imkânı buluyor. Bu önemle; tüm öğrencilerimiz, mezunlarımız ve kamu kurum ve kuruluş temsilcilerimiz ile sektör temsilcilerimizi bölgenin en büyük kariyer fuarında buluşmaya davet ediyorum” dedi.
Organizasyon hakkında daha kapsamlı bilgiye ve etkinlik takvimine ulaşmak için: 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum