Atatürk Üniversitesi'nde İsrail'i protesto yürüyüşü

Atatürk Üniversitesi'nde İsrail'i protesto yürüyüşü
17 Kasım 2023 - 16:51
Atatürk Üniversitesi'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınama açıklaması yapılarak protesto yürüyüşü yapıldı.

Üniversite Darul Fünün Camisi'nde Cuma namazından sonra toplanan akademisyen, öğrenci ve vatandaşlar, İsrail aleyhine slogan atarak, Gazze'ye yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Burada yapılan kınama bildirisinde, terör devleti İsrail'in Gazze'deki soykırımlarına karşı seslerini duyurmak ve savaş suçu işleyen sorumlulardan hesap sorulmasını talep etmek üzere bir araya gelindiği ifade edildi.

Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Muhammed Lüftü Kındığılı, açıklamada şunları kaydetti:
"Uluslararası hukuk, savaş hukuku ve uluslararası ceza hukuk kuralları ve hepsinden önemli olmak üzere insanlık vicdanı ve ahlakına göre, terör devleti İsrail tarafından Gazze'de bebeklerin, çocukların, kadınların, silahsız sivillerin öldürülmesi, gazetecilerin öldürülmesi savaş suçudur. İsrail tarafından Gazze'de hastanelerin, okulların, sivil konutların, cami ve kiliselerin, mülteci kamplarının, yaralıları taşıyan ambulansların bombalanması savaş suçudur.
İsrail'in fosfor bombası kullanması, esirlere kötü muamelede bulunması ve Gazze'de 1,5 milyon insanın göçe zorlanması ve soykırıma uğraması  insanlık suçudur.
Gazzelilerin yaşam hakkı başta olmak üzere tüm hak ve özgürlükler, İsrail tarafından ihlal edilirken insan hak ve hürriyetlerinin beşiği olduğunu savunan Avrupa Birliği'ndeki bazı idarecilerin savaşı teşvik eden beyanatları insanlık suçudur. İnsanlığın, bu sorumluluğun gereği için acil harekete geçmesini talep ediyoruz. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya akademisyenlerini, esaslı ve soylu bir öfkeyle bu soykırıma sessiz kalmamaya davet ediyoruz."
Cami önünde başlayan protesto yürüyüşü daha sonra sloganlarla Üniversite yerleşke ana kapısına kadar devam etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum