Atatürk Üniversitesi'nde yeni birimler...

Atatürk Üniversitesi'nde yeni birimler...
29 Kasım 2023 - 11:55
Atatürk Üniversitesi, bünyesinde bulunan birçok fakültenin resmi olarak tanınma ve onaylanma işlemlerini başarıyla gerçekleştiriyor.

Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan İnşaat Mühendisliği, (Örgün Öğretim) Kimya Mühendisliği, (Örgün Öğretim) Makine Mühendisliği (Örgün eğitim) ve Ziraat Fakültesinden Gıda Mühendisliği programlarının akreditasyonu için çalışmalar sürüyor. 26-28 Kasım 2023 tarihlerinde Atatürk Üniversitesine gelen Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) yetkilileri, Mühendislik ve Ziraat Fakültelerine yönelik incelemelerinin ardından Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile de bir araya geldi.

Değerlendirme sürecinde Fakülte Dekanlarının, fakülte, bölüm ve programlar hakkında verdiği bilgiler sonrası MÜDEK Değerlendirme Takımları, ilgili fakülte yönetimi, program yöneticileri, kalite komisyonları, ilgili kurul ve komisyonları ile görüşmeler gerçekleştirirken, fakülte ve bölümlerin laboratuvar, sınıf, kütüphane, çalışma alanları ve diğer sosyal alan olanaklarını ziyaret etti.

Akredite edilecek programların öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, paydaşları, mezunları ve öğrencileriyle de görüşen MÜDEK Değerlendirme Takımı; gerçekleştirilen bu ziyaretlerin ardından, bu programlar için akreditasyon kararını gelecek birkaç ay içerisinde verecek.

“Öğrencilerimizin Çok Yönlü Bir Eğitim Almalarını İstiyoruz”

Konuklarını Rektörlük Senato Salonunda ağırlayan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bölgede mühendislik eğitiminde lider bir kurum olarak tüm akademik çalışmalarda yeniliğe ve bilginin ilerlemesine öncelik vermeye devam edileceğini belirterek, akredite edilmenin üniversite bünyesindeki yüksek kaliteli eğitim ve sürekli iyileştirme çabalarının bir sonucu olduğuna işaret etti.

Prof. Dr. Çomaklı: “Yetkin akademik programlar sunma ve öğrencilerimizin çok yönlü bir eğitim almalarını sağlama misyonu, üniversite yönetimi olarak en büyük önceliğimizdir. Akredite edilen program sayılarındaki artışlar da bu hedefe emin adımlarla yürüdüğümüzün en önemli göstergesidir. Bu düşüncelerle; titiz değerlendirmeleri için MÜDEK ekibine, dekanlarımıza, program yöneticilerine, akademisyenlerimize ve öğrencilerimiz ile paydaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum