Atatürk Üniversitesi'nin bir emektarı daha Covit-19'a yenik düştü

​​​​​​​2.5 yıldır Bayburt’ta görev yapan Prof. Osman Gündüz, Yeni Türk Edebiyatı alanında önemli çalışmalara imza atmış bir bilim adamı idi. Prof. Gündüz, çalışmalarını yoğunlaştırdığı ‘İkinci Meşrutiyet Dönemi Romanı’ hakkında ülke çapında yetkin bir isimdi.  

Atatürk Üniversitesi'nin bir emektarı daha Covit-19'a yenik düştü
14 Mayıs 2021 - 00:24 - Güncelleme: 14 Mayıs 2021 - 00:50
alo25 - Atatürk Üniversitesi'nin emektar öğretim üyelerinden Prof. Dr. Osman Gündüz, yakalandığı Covit-19'a yenik düşerek vefat etti.
Yaklaşık bir ay önce Covid-19 testi pozitif çıkan ve hastanede tedavi altına alınan Prof. Gündüz, 17 günlük yoğun bakım ve entübe süreci sonunda tutunamayarak hayata gözlerini yumdu.

-İlginç Tesadüf; Bölüm Başkanı halefi de 6 ay önce aynı hastalıktan vefat etmişti-

Prof. Dr. Osman Gündüz, Atatürk Üniversitesi'nden emekli olduktan sonra, yaklaşık 2,5 yıldır Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bölüm başkanlığı görevini sürdürüyordu.
Prof. Dr. Gündüz, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Bayburtlu Halkbilimci Prof. Dr. Hamdi Güleç’in aynı hastalıktan 2020 yılı aralık ayında hayatını kaybetmesinin ardından, bölüm başkanlığı görevine getirilmişti.
Gündüz'un cenazesi Erzurum'da toprağa verilecek.

Prof. Dr. Osman Gündüz kimdir?

"Osman Gündüz, 1951 yılında Erzurum’da dünyaya gelir. İlkokulu ve ortaokulu Erzurum’da liseyi Erzurum İmam Hatip Lisesinde ve Muğla Turgut Reis Lisesinde tamamlar. Gündüz, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde başladığı yükseköğrenimini yarıda bırakarak, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne kaydını yaptırır. Anılan bölümden 1977 yılında mezun olur. Gündüz, bir süre Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptıktan sonra 1984 yılında Atatürk Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne araştırma görevlisi olarak girer. Osman Gündüz, Selâhaddin Enis: Hayatı, Edebi Kişiliği, Hikâyeciği adlı çalışmasıyla 1987 yılında “Bilim Uzmanı”; Meşrutiyet Romanında Yapı ve Tema başlıklı çalışmasıyla da 1993 yılında “Edebiyat Doktoru” olur. 2004 yılında Türk Edebiyatı alanında doçent olan Gündüz, 2009 yılında Türkçe Eğitimi Bölümüne profesör olarak atanır." Atatürk Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünde Bölüm Başkanı olarak görev yaparken emekli olan Gündüz, daha sonra Bayburt Üniversitesi’nde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü’nde görev yapmaya başlamış, yaklaşık 2.5 yıldır da bölümde Yeni Türk Edebiyatı, Türk Eleştiri Tarihi ve Karşılaştırmalı Edebiyat gibi dersleri veriyordu. 
Başsağlığı: alo25 ekibi olarak, merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına sabrı-ı cemil niyaz eyliyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum