Başkent'te Erzurum Rüzgarı

Erzurum Tanıtım Günleri, Ankara Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Başkent'te Erzurum Rüzgarı
02 Haziran 2022 - 23:58 - Güncelleme: 03 Haziran 2022 - 00:49
alo25 -  ESAV (Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma Ve Yardımlaşma Vakfı) tarafından bu yıl 8'ncisi düzenlenen "Erzurum Tanıtım Günleri" Ankara Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekiplerinin birbirinden güzel halk oyunları gösterileriyle başlayan tören protokol konuşmalarıyla devam etti.


ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, pandemi nedeniyle bir süredir ara verilen tanıtım günlerine bu yıl sekizinci programla devam etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Erzurum'un giyim, kuşam, diğer kültürel zenginlikleriyle tanıtım çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Aksungur, pazar gününe kadar 4 gün süreyle devam edecek tanıtım günlerine hemşerlileri ve tüm vatandaşları davet etti.

AK Parti Milletvekili Recep Akdağ da konuşmasında, Erzurum'a yapılan yatırımlara ilişkin bir değerlendirme yaparak, hemşerlilerini Başkent'te görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Programda konuşan Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Geleneksel hale gelen bu Erzurum Günleri büyükşehirlerimizde her yıl artık tertip edilmeye başlanıldı. Bu şehrimiz açısından çok önemli bir gelişme. Çünkü biz 81 vilayetin ayrı ayrı illeri olarak gelenek göreneklerimiz, değer yargılarımız söz konusu. Şehirlerimizin turizm, tarih, kültür ve doğal güzellikleri var. Sadece Erzurumlular tarafından bilinmesi yetmez. 81 vilayette yaşayan vatandaşlarımız tarafından da bilinmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Erzurum Valisi Okay Memiş ise "Erzurum'da 20 ilçe yaklaşan 2 bin köy, neredeyse 1 milyona yakın vatandaşımıza hizmet ediyoruz ama Erzurum dışarıya çok göç vermiş bir kent. Türkiye'nin büyükşehirlerinde yaşayan çok Dadaş kardeşlerimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar gittiği yere değer katan eğitimli ve varlıklı insanlar" açıklamasında bulundu.

Erzurum'un kültürel ürünlerini ve yöresel lezzetlerinin vatandaşlara tanıtıldığı Erzurum Tanıtım Günleri'nde Erzurum'dan getirilen esnafın kadayıf dolmasından göğermiş peynire, cağ kebaptan kıtlama şekere kadar şehrin kültürünü yansıtan tüm ürünlerini sergilediği standlar vatandaşların akınına uğruyor.

Erzurum Tanıtım Günleri 5 Haziran'a kadar millet bahçesinde ziyaretçileriyle buluşmaya devam edecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum