Bingöl'de korkutan deprem

Kayseri, Muş, Tunceli, Elazığ gibi çevre illerden de hissedildi

Bingöl'de korkutan deprem
07 Nisan 2023 - 12:18
Bingöl'de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 11.29'da meydana gelen depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Sarsıntının Kayseri, Elazığ, Tunceli, Muş gibi çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci depremin ardından sahada tarama çalışması yürütüldüğünü belirterek sarsıntı dolayısıyla herhangi olumsuzluğun meydana gelmediğini bildirdi.

-Görür, dikkat çekmişti-

Bingöl, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün uyardığı bölgeler arasında yer alıyordu. 
Görür, "Erzincan, Bingöl-Karlıova arasında 7,4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. En son deprem orada 1790'larda oldu. Bingöl Karlıova'yla Bingöl Göynük arasında da 7,2 büyüklüğünde deprem olabilir. Güneydoğu Anadolu'da özellikle Adıyaman ve Hakkâri arasındaki o bindirme kuşağında bazı sıkışmalar olmuş olabilir" ifade etmişti.

Görür ayrıca şunları söylemişti:
“Türkiye sınırları içerisinde Ölüdeniz fayında artık büyük bir deprem beklemiyoruz. Adana’da bekliyoruz. Oraya da enerji transferi olabilir. Adana’da dikkatli olmak lazım. Adana veya Kıbrıs ile Bingöl Karlıova’da bizim beklediğimiz depremler olduğu zaman, Doğu Anadolu enerjinin tümünü bitirmiş olacak. Bölgedeki kentler uzun süre depreme maruz kalmayacak. İstanbul depremi de olur biterse Kuzey Anadolu fay hattında da depremler olmayacak.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum