Bingöl'e dikkat!

Türkiye adeta beşik gibi sallanırken, uzmanlar Bingöl ve çevresine dikkat çekiyor.

Bingöl'e dikkat!
24 Ağustos 2023 - 12:44 - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 - 12:46
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin üzerinden geçen 6 aylık sörede  bölgede irili ufaklı sartıntılar devam ediyor. 
Sarsıntılar Türkiye'nin farklı bölgelerinde de zaman zaman devam ediyor.
Mevcut bölge, Marmara ve Ege üzerinde duran uzmanlar özellikle Bingöl'e dikkat çekiyor.

23 Ağustos'ta meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki Bingöl-Kiğı merkezli depremin ardından bölgede Ağrı ve çevresinde 4.1-2.0 aralıklarında 6 deprem kaydedildi.
Malatya ise bugün 5.0 büyüklüğündeki sarsıntıyla güne uyandı.

Deprem uzmanları yaptıkları açıklamalar ve paylaşımlarıyla daha çok Bingöl ve çevresine dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı paylaşımda, Kiğı'da meydana gelen depremin, bölgenin stres transferlerinin olduğunu anımsatarak, "Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı." dedi.

Yabancı uzmanlar ise, Kuzey Anadolu fay hattının ucunda kırılmayan Yedisu fayına dikkat çekerek, benzer uyarılarda bulundular.





Bu arada, meydana gelen depremlerin Yedisu fay hattını tetiklemesi durumunda ise bu fay zonunda en son 1748 yılında büyük deprem gerçekleştiği hatırlatması ile olası 7 üzerinde bir depremin Bingöl, Muş, Erzurum, Diyarbakır, Elazığ ve Tunceli'yi etkileyebileceği paylaşılıyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum