Bingöl: "Reklama bakar mısınız; Gerçek Belediyecilik... Acaba şimdiye kadarki gerçek değil de yalan belediyecilik miydi?"

Bingöl: "Reklama bakar mısınız; Gerçek Belediyecilik... Acaba şimdiye kadarki gerçek değil de yalan belediyecilik miydi?"
28 Şubat 2024 - 13:16 - Güncelleme: 28 Şubat 2024 - 13:42
DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, partisinin Büyükşehir, Yakutiye ve Aziziye Belediye başkan adaylarını açıkladı.

Bingöl, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, yapılacak seçimin yerel seçim olduğuna inanmadığını söyledi.

Çıkacak sonucun ülkenin gidişatına yeni bir yol haritası çizececeğini ifade eden Bingöl, şunları söyledi: "Bugün Türkiye'de ekonomi içler acısı, yerlerde sürünüyor. Bir tek patatesin 6 lira, bir yumurtanın, bir sigaranın 3 lira olduğu bir dönem yaşıyoruz ülkede. Asgari ücrete, emekli maaşlarına ne kadar zam yaparsalar yapsınlar; bu kötü gidişattta insanımızın bir refahta yaşayacağına ben inanmıyorum. 
Ülkenin klavuzu kalmamış, kontrolden çıkmış. Herkes kafasına göre piyasalarda fiyat uyguluyor. 
Billboardlarda şöyle bir reklam var; Gerçek Belediyecilik... Acaba şimdiye kadarki gerçek değil de yalan belediyecilik miydi?
22 yıldır bu ülkeyi, 20 yıldır da bu şehri idare ediyorlar.
Şehirin çeşitli mahallelerine bir bakın. İmar ne durumda her şay ortada.
Şehrin içerisini islah etmeden ekilip biçilecek yerler imara açıldı. Bunları bize başarı olarak anlatmasınlar.
Biz bu şehrin hafızasıyız. Yanlış yaptıkları şeyleri doğru olarak anlatmasınlar."

DEVA Partisi'nin Erzurum Büyükşehir adayının Av. Yusuf Türkmen, Yakutiye adayının İbrahim Karan, Aziziye adayının ise Bülent Genç olduğunu açıklayan Bingöl, pazartesi gününden itibaren esnaf ve ilçe gezilerine başlayacaklarını belirterek, bu şehirde olması gerekenleri kırmadan, dökmeden münasip bir lisanla vatandaşlara anlatacaklarını kaydetti.

DEVA'nin adayı Av. Yusuf Türkmen de konuşmasında, partisinin belediyecilik anlayışlarından söz ederek, özetle şunları söyledi:

"İktidar partilerinde ki Belediyecilik anlayışı yukarıda anlattığımız genel politikaların yerelde ki yansımaları şeklindedir. İktidarın Belediye yönetiminden anladığı tek şey başta İmar uygulamalarından kaynaklanan RANTİYE ve akabinde İnşaat ve Kentsel Dönüşüm değil kentsel betonlaşmadan kaynaklanan ŞANTİYE anlayışıdır.
Belediye kaynakları şeffaf kullanılmamakta, elde edilen rant ve iktisadi faaliyet gelirleri dar bir kesim arasında pay edilmektedir.  Bu durum yerel özel sektörün gelişmesini engellemekte ve bu yolla şehrin kaynakları şehir dışına taşınmaktadır.
Kentsel yenileme yerine kentsel dönüşüm uygulamaları şehrin kültürel ve sosyal dokusunu tahrip ederek betonlaşma ile birlikte şehrin kimliğine zarar vermiştir. 
Erzurum Büyükşehir Belediyemizde ne yazık ki aynı anlayışla yönetilmekte bu nedenlerledir ki asli görevleri olan ulaşım, çevre ve temizlik, alt yapı, içme suyu sağlama gibi asli hizmetler başta olmak üzere üzerine düşen sorumlulukları yerine getirememektedir. Bu alanlarda belediye yönetimi birçok şikâyetin muhatabı olmaktadır. Örneğin şebeke suyumuz içme suyu olarak tercih edilebilir nitelikte değildir. Ulaşımda ve şehir içi trafikte sorunlar çözülebilmiş değildir. Çevre temizliğinde istenilen seviye yakalanamamıştır. Yapılaşmada ki eksikler yol ve kaldırımlar engelli vatandaşlarımız için şehir yaşamını çekilmez kılmaktadır. Bu örnekler artırılabilir.
Erzurum Büyükşehir Belediyemiz de Rantiye ve Şantiye anlayışını şiar edinen ancak gırtlağına kadar borca batık bir belediyedir. Bugün yapılan iş olarak gururla gösterilen ve üzerinden oy devşirilmeye çalışılan birçok iş ve işleme ilişkin borçlar ödenmemiştir. Nitekim sayıları şeffaf olmadığından tarafımızdan tam olarak bilinmemekle birlikte Belediyenin sahibi olduğu yaklaşık 800 araç ve 6000’e yakın taşınmaz hacizli durumdadır.
Ülkemiz ve şehrimiz bu yönetim anlayışına mahkûm değildir. Deva partisi olarak Etik kurallara bağlı şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışımız, yerel yönetimler eylem planımız ve her ilin niteliğine uygun olarak değişik alanlarda uygulanabilecek sosyal belediyecilik anlayışımıza uygun 267 alandaki projemiz ile Ülkemizin ve Güzel Şehrimiz Erzurum’un hizmetine hazırız. "





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum