BioNTech aşılarının birinci dozları yapılmaya başlandı

İlk kez uygulanacak BioNTech aşılarının birinci dozları yapılmaya başlandı.

BioNTech aşılarının birinci dozları yapılmaya başlandı
02 Nisan 2021 - 14:36 - Güncelleme: 02 Nisan 2021 - 14:43
Korona virüse karşı toplumsal bağışıklığın sağlanabilmesi için sürdürülen aşılama programı kapsamında vatandaşlara BioNTech aşısının birinci dozu yapılmaya başlandı. 

Erzurum Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir, aşı çalışmalarıyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Bu sabah itibariyle, tüm şehirlerimizle eş zamanlı olarak Mareşal Çakmak Devlet Hastanemizde Pfizer/Biontech aşısının uygulanmasına başlanmıştır.
Henüz aşılarını yaptırmamış 65 yaş üstü tüm büyüklerimizi, 60-64 yaş arası insanlarımız ve eşlerini, aşı öncelikli kronik hastalıkları olanları (Kanser hastaları, morbid obezite, ümmünsupresif tedavi alanlar, ALS, DMD, SMA, Down Sendromu ve Diyaliz hastaları, organ doku nakli olanlar, idari izne esas yüksek riskli hastalar) ve aşı tanımlanmış diğer tüm grupları aşılanma için bekliyoruz.
Biontech aşısı sadece Mareşal Çakmak Devlet Hastanemizde yapılacaktır. Aile hekimliklerimiz ve tüm hastanelerimizde inaktif Sinovac aşısının uygulaması devam etmektedir. Aşı tanımlanmış tüm insanlarımız, Alo 182 veya MHRS randevu sisteminden Sinovac yada Biontech aşılarından birini tercih edip randevu alarak aşılarını yaptırabileceklerdir. 
Aşı tanımlanmış tüm insanlarımızın zaman kaybetmeden, mümkün olan en kısa sürede randevu almaları ve aşılarını yaptırmaları çok çok önemli. Covid-19' u hep beraber, tedbirlerle ve aşılarla yeneceğiz. 
Biz hazırız, bekliyoruz."

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum