Bir yandan yıkım öte yandan gizli gizli eklentiler

Erzurum'daki kentsel dönüşümde ilginç görüntüler.

Bir yandan yıkım öte yandan gizli gizli eklentiler
01 Ağustos 2022 - 19:09
alo25 - Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları bazı semtlerde hummalı bir şekilde devam ederken, bazı noktalarda durdu, bazı yerlerde ise ilginç görüntüler oluşturdu.
Gürcükapı semtindeki yıkım çalışmalarının ardından göz dolduran projeye uygun yapım çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor.

Yıllardır harabe görüntü sergileyen Rabiana Mahallesi Hacıcuma'da önceki yıllar temelleri atılan yüzlerce villa tipi konutlardan bazılarının iki üçer katlı karkas betonları atıldı. İnşaat sezonu ortası olmasına rağmen bu yıl tek çivi çakılmadı.
Tabir yerinde ise; "harç bitti inşaat paydos"...
Hukuki bir sorun mu var, yüklenici firmalar vaz mı geçti? Bu nasıl kentsel dönüşüm?

-Erzurum Evleri bu gücü nereden alıyor?-"

Ulu Camii arkası Çifte Minareli Medrese'den Taşambarlar ve İbrahim Paşa Camisi'ne kadar bölgede de yıkım çalışmalarına hız verildi.

Ancak görülen çalışmalarda ilginç görüntüler ve soru işaretleri var.
İbrahim Paşa Camii'nin doğusundaki çok katlı binalar yerle bir edildi. Bitişiği ve altındaki harabeler ise merak ediliyor.


Bu arada, sözkonusu bölgede bir yandan yıkım çalışmaları yapılırken, yıllar içerisinde içten birbirlerine eklenmiş, güven vermeyen, tescil durumlarının ne olduğu bilinmeyen, birbirlerinden örnekle hızla eklentiler yapılarak lokanta, kafe gibi işletmelere dönüştürülen çok sayıda taşınmazlara yapılan yeni yeni eklentiler soru işaretleri oluşturdu.


Bu binaların durumu nedir? Hangileri hangi güvencelerle kalacak,  ne şekilde işletilecek? 
Halihazırda biriketlerle yeni eklentiler yapılarak eski taşlarla kamufle edilen mekanları "Eski Erzurum Evleri" diye kime yutturacaklar?


Sözkonusu mekanların işletme sahipleri bu gücü nereden alıyor? Hukuken haklılıkları mı var, siyaseten dayıları mı?

(Gayriresmi açık müze ve yıllardır vatandaştan söğüşlenen sözde mülki otopark alanları) ...?

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum