Biri AK diğeri Rezil Meydan

Şehrin göbeğindeki bu rezil alanı kim temizleyecek?

Biri AK diğeri Rezil Meydan
31 Ekim 2023 - 12:14
 alo25 - Erzurum'da iki şehir meydanı. Biri AK Meydan diğeri tarihi eser varlığı ile çöplük ve rezilliğe terk edilmiş alan.

Palandöken Belediyesi, Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'nde anayol kavşağında çok güzel bir park oluşturmuş. 


Bir de  adına Şifa verdiği çeşme yaparak vatandaşların hizmetine sunmuş.


AK Meydan tabela arkasındaki bu park, yeşil alan; ister istemez şehrin göbeğindeki çirkin bir görüntü ile mukayeseli bir haber oluşturmamıza vesile oldu.

Yakutiye Belediyesi sınırlarında, şehrin göbeği Muratpaşa Mahallesi Çırçır'da öyle bir alan var ki, çevreden geçerken pek dikkat çekmiyor ama  etrafta yükselen lüks binalardan bakılınca bu alanda her türlü rezilliğe tanık olunuyor.


Bu çöplük alanın doğu kısmında tarihi cephanelik kalıntıları mevcut. Yanıbaşındaki metruk iki bina pislik yuvası. 


Sözkonusu alanın ara sokak yanında yükselen bina ise Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu. Öğrenciler de bu açık alan ve bu binalarda işlenen rezalete zaman zaman  tanık oluyor.


-Arsalar mahkemelik, sorumluluk kimde belli değil-

Tarihi cephanelik kalıntıları Kültür Müdürlüğü'nde mi, Anıtlar Kurulu'nda mı, tescilli mi, koruma altında mı belli değil.

Görüştüğümüz Murat Paşa Muhtarı Vecihi Köse, söz konusu yerdeki diğer metruk binalar ve arsalarla ilgili durumun mahkemelik olduğunu söyledi.

Vatandaşlar, her türlü suç potansiyeline davetiye çıkaran bu alandaki durumun aciliyetini defalarca ilgili ve yetkililere ilettiklerini ifade ettiler. 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum