Bu projeyle çocuklar geleneksel oyunlarla buluşuyor

"eTwinning" Uygulaması Kapsamında Geliştirilen 'Oyun Okuryazarlığı' Projesi, Çocukları Geleneksel Oyunlarla Buluşturuyor

Bu projeyle çocuklar geleneksel oyunlarla buluşuyor
03 Mayıs 2021 - 14:58 - Güncelleme: 03 Mayıs 2021 - 15:04
Erzurum (2021) - Erzurum Abdurrahman Gazi İlkokulu öğretmenlerinden Hülya METE ATİK ve Yunus Emre İlkokulu öğretmenlerinden Banu YILMAZ tarafından geliştirilen Oyun Okuryazarlığı Projesi bir yandan çocukları geçmişin oyunlarıyla buluştururken bir yandan da dijital oyun oynama bilincini geliştiriyor. 
Öğretmenlerin bilgi teknolojilerini kullanma, iletişim, iş birliği, paylaşım ve proje gerçekleştirme becerilerini geliştirmek amacına yönelik eTwinning projelerinden biri olan Oyun Okuryazarlığı Projesi devam ediyor. Hülya METE ATİK ve Banu YILMAZ tarafından yürütülen projede Erzurum’dan 7, Düzce, Konya ve İstanbul’dan da 3 okul katılıyor. Ayrıca projede Azerbaycan’dan da 4 okul yer alıyor. 
Geçmişin değerlerinin oyunlar aracılığıyla yeni nesle tanıtılması ve böylelikle kültürel aktarımın gerçekleşmesinin hedeflendiği proje kapsamında şu ana kadar öğrenciler ve velilerin de katılımıyla eski kültürel oyunların sözlü tarih yöntemiyle derlenmesi sağlandı. Eski oyunların anlatıldığı röportaj ve anlatı videoları oyun okuryazarlığı için açılan sosyal medya hesaplarına aktarıldı. İkinci aşamada ise seçilen bir oyunun öğrenciler tarafından öğrenilmesi ve oynanması gerçekleştirildi. 

Uluslararası bir boyut kazandırılarak ilerletilmesi planlanan projenin ikinci aşamasında öğrencilerin dijital oyun oynama bilincinin geliştirilerek oyun okuryazarı olmaları hedefleniyor. Projenin bitiminde ayrıca çevreden elde edilen ve öğrenciler tarafından yapılacak oyuncaklarla bir oyun ve oyuncak sergisi açılması da planlanıyor. 
Oyun Okuryazarlığı projesinin yanı sıra Nesilden Nesile Kültürümüz ve Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi projelerinde de kurucu olan öğretmen Hülya METE ATİK bu projelerin öğretmenlerin gelişmelere uyum sağlamaları ve dışa açılmaları için son derece önemli olduğuna değindi. Projelerde “Kardeş Projeler” sloganı ile en büyük dış paydaş, Azerbaycan. Bu projelere Azerbaycan’dan 100’e yakın öğretmen ve yaklaşık 300 öğrenci dış paydaş olarak  katılıyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum