Büro Memur-Sen'den Eylem Planı

Büro-Memur-Sen eylem planı başlattı

Büro Memur-Sen'den Eylem Planı
16 Mayıs 2022 - 09:14
Büro Memurları Sendikası (Büro-Memur-Sen), bugün itibariyle eylem başlattı.
Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre, her yıl 16-20 Mayıs tarihlerinin Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığı anımsatılarak, ancak büyük bir sevince dönüşmesi gereken kutlamalar, SGK çalışanlarının yaşadığı mağduriyetler nedeniyle buruk bir şekilde geçtiği vurgulandı.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 23 bini taşrada 4 bini merkezde olmak üzere yaklaşık 27 bin memur görev yaptığı, yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet veren SGK’da, büyük fedakârlıklarla çalışan personel emeğinin karşılığını ne yazık ki alamdığı belirtildi.
Maaşı düşükte olsa geçmişte aldığı fazla mesai ücreti, ikramiye, performans ödemesi ve havuz parası gibi ek gelirlerle ayakta kalabilen memurların, 666 Sayılı Kanun Hükmünde kararname ile bu haklarını kaybetttiği, emeğinin karşılığını almaktan uzaklaştığı kaydedildi.
Bu nedenle; 16-20 Mayıs tarihlerinde kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında çalışma şartlarının iyileştirilmesi, görevde yükselme, kadro, fazla mesai, tazminatlar, 3600 ve ikramiye gibi konularda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi maksadıyla Büro Memur-Sen olarak eylem kararı aldığı bildirilen açıklamada, hafta boyunca şu eylemlerin yapılacağı duyuruldu:
-16 Mayıs Pazartesi günü yapılacak basın açıklaması sonrasında çalışanların beklentileri ile ilgili dilekçelerin Kurum başkanlığına iletilmek üzere evrak kayda verilmesi.
-17 Mayıs Salı günü tüm çalışanların tepkisini sosyal ortamda dışa vurması için siyah renk kıyafetle işe gidilmesi
-18 Mayıs Çarşamba günü Sabah 2 saat işe geç gitmek ve mesai bitişinden 2 saat önce işten çıkarak 4 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirmek.
-19 Mayıs Perşembe günü resmi tatil olması nedeniyle saat 21:00 de hashtag çalışması yapılması
-20 Mayıs Cuma günü tam gün iş bırakma (çalışanlar o gün işe gelmeyecek)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum