Büyükşehir adayı Canan Uçar sahaya indi

Büyükşehir adayı Canan Uçar sahaya indi
31 Ocak 2024 - 18:35
İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, sahaya indi. Emekli vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Uçar, “ Göreve geldiğimizde önceliğimiz kent genelinde sayıları yaklaşık 80 bine varan emeklilerimiz olacak.  Belediye olarak Erzurum’da her bir emeklinin maaşına 1500 TL ek ödeme yapacağız” dedi.

Yakutiye ilçesinde esnaf ziyareti yapan Canan Uçar, sokakta emeklilerin sorunlarını dinledi.

Yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısına karşı emekli maaşlarına yapılan zamma tepki gösteren Erzurumlular, “ Emeklilerin sesini kimse duymuyor. Yıllarca primlerimizi yatırdık. Ülke sadece asgari ücretlileri konuşuyor. Bizler ise ay sonunu nasıl getireceğimizi düşünüyoruz. Asgari ücretlilerle bile denk değiliz, neden bize bu reva görülüyor” diyerek dert yandılar.

Karşılaştığı emekli vatandaşların sorunlarını dinleyen Canan Uçar, şunları söyledi: “ İYİ Parti olarak bu sorunu sürekli gündeme getirdik. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, adeta emeklilerin sesi oldu ama maalesef iktidarın bu konuda kafası karışık. Sürekli bir miktar artırıp emeklileri umutlandırıp gereğini yapmıyor. Bu yüksek enflasyonda her birinizin açlık sınırında olduğunu biliyorum. Muhalefet olarak elimizden gelini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” 

Emeklilerin geçim derdini en iyi bilenlerden biri olduğunu dile getiren Eczacı Canan Uçar, şöyle devam etti: “ Bakın Erzurum’da tüm ilçelerle birlikte emekli sayımız 80 bin civarında. Belediye başkanı olmam durumda her emeklinin maaşına sosyal yardım olarak 1500 TL ek ödeme katkısı yapacağım.  Yaklaşık 120 milyon TL’ye mal olacak bu hizmetin belediye bütçesine yük görenlere sesleniyorum.  Bu bir yük değil, gereksiz giderler, israf ve yolsuzluğu durdurduğumuzda bu rakamın üstünü bile emeklilerimize aktarabiliriz. Yeter ki istekli olalım. Yeter ki dürüstlükten ayrılmayalım. Yeter ki şeffaf belediyecilik yapalım. Göreceksiniz Erzurum bizim yönetimimizde çok şeyleri değiştirecek. Halkla el ele olmak ne demek herkese göstereceğiz. Emeklilerimize sahip çıkmak bizim boynumuz borcudur.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum