Çalıntı kartlarla sigorta dolandırıcılığı

Deprem bölgesinden artış var

Çalıntı kartlarla sigorta dolandırıcılığı
31 Ağustos 2023 - 11:57
alo25 - Çalıntı kartlarla sigorta dolandırıcılığında artış olduğu gözlendi. Özellikle deprem bölgesinden gelen taleplerle sigorta acenteleri hedef alınıyor.

Erzurum'daki sigorta acenteleri bu mağduriyetin bir parçası.

Edinilen bilgiye göre, telefonlarla aranan acentelere, sahte hesap üzerinden araç ruhsatı ve kredi kartı bilgileri verilerek teklif alınıyor. 
Bilgilerin doğruluğuyla birlikte, kabul edilen teklif üzerinden hesaptan para çekilerek aracın trafik sigortası yapılıyor. Ancak bir süre sonra kart sahibi bu kez sigorta şirketini arayarak, kartının çalındığını beyan etmesiyle iptal ve hukuki işlemler başlıyor.
Bu süreçte iptalin zor olduğunu ifade eden mağdur acente sahipleri, "Dolandırıcılar bu durumu iyi biliyorlar. Şirket parayı bizden tahsil ediyor. Özellikle deprem bölgesinden çalıntı kartlarla yapılan bu dolandırıcılıkta son zamanlarda hayli artış var. Sadece Erzurum değil, ülkenin farklı bölgelerinden çok sayıda acente bu durumdan müzdarip" diye konuştular.

-Tuzak PDF dosyalarına dikkat!-

Bu arada, dolandırıcılık şebekesinin bir başka uygulaması ise, teklif alırken gönderdikleri belgeler arasında tuzak PDF dosyaları bulunuyor. Bu dosyanın açılması durumunda ise, acentenin bilgisayardaki tüm bilgi ve şifreleri ele geçerilerek, şantaj yoluyla ciddi miktarda bedellerle kurtarma pazarlıkları yapılıyor. 

-Araç sahipleri de sahte internet sitelerinin kıskacında-

Öte yandan sahte internet sitesi açan sigorta dolandırıcıları da, ağlarına düşürdükleri vatandaşlara gerçek sigorta şirketleri üzerinden sigorta düzenleyip, 1-2 hafta sonra ise ‘şüpheli işlem’ diyerek iptal etme işlemleri devam ediyor.

Sigorta şirketlerini veya internet üzerinden poliçe satan şirketleri taklit eden bu şebekeler ise kredi kartı bilgilerini alarak sahte poliçe düzenliyorlar.

Vatandaşların da bu duruma dikkat etmeleri gerekiyor.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum