Canan Uçar, "12 Mart'ı, usulen kutlanan ve geçiştirilen bir tarih olmaktan çıkartıp..."

Canan Uçar, "12 Mart'ı, usulen kutlanan ve geçiştirilen bir tarih olmaktan çıkartıp..."
12 Mart 2024 - 13:56
İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, seçilmesi halinde 12 Mart'ı, usulen kutlanan ve geçiştirilen bir tarih olmaktan çıkartıp, Anadolu Şöleni şekline büründüreceğini söyledi.

Uçar, 12 Mart Erzurum'un Kurtuluşu dolayısıyla yayınladığı mesajda, kurtuluşun 106. yıldönümünde, şehrin geleceğine yönelik düşünce ve planlarını anlattı.

Ermeni zulmünün en çok yaşandığı, gözü dönmüş canilerin kadın, kız, yaşlı-çocuk demeden herkesi kâh yakarak, kâh kurşuna dizerek kâh da süngüleyerek hunharca katlettiğini, o karanlık günlerde Yanıkdere'de oluk oluk insan kanının aktığını hatırlatan Uçar, yıllar önce bir bayram havası şeklinde geçen 12 Mart'ların neden sönük hale getirildiğini ve geçiştirildiğini sordu.

Uçar, şunları kaydetti: "Erzurum'u düşmandan kurtaran Kazım Karabekir Paşa'yı ve silah arkadaşları ile şehitlerimizin yanı sıra İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve duayla anıyoruz

Seçilmem halinde, her biri diğerinden önemli, duyanları heyecanlandıracak 12 Mart ile ilgili şu projelerimi gerçekleştireceğim:

Ermeni vahşetinden en acı ve ağır şekilde etkilenen Erzurum'a bir katliam anıtı ve katliam müzesi yaptıracağım.
Katliam anıtına yer olarak şehrin giriş ve çıkış noktasında bulunan ve hiçbir estetik güzelliği olmayan Üniversite kavşağındaki havuzun yerini düşünüyoruz.

Müze; yanında estetik kafe, restoran ve dinlenme alanlarının olduğu, gençlerin hoşça vakit geçirebildikleri bir şenlik alanı olarak tasarlanacak.

12 Mart bir gün değil, bir hafta sürecek kültür ve çeşitli sanat etkinlikleriyle anılacak. Erzurum'a dünyanın her yerinden Avrupa'dan Amerika'dan, Türki cumhuriyetlerden gazeteciler, akademisyenler davet edilecek; böylece dünya sadece Ermeni diasporasının iddialarını değil Erzurum'da yaşananları da ilk ağızdan duyma fırsatı bulacak.

Her yıl 12 Mart haftası olarak planlanacak  bu kültür ve sanat etkinliğinin aynı zamanda ekonomik durgunluktan yaka silken esnafımıza da bir nebze olsun can suyu olacağını düşünüyoruz.

İnsanların mutlu ve huzurlu yaşayabilecekleri, işsizliğin olmadığı, yoksulluğun rafa kalktığı, esnafın, köylünün, ücretlinin yarınlarından endişe etmeden çok daha huzurlu yaşayacağı bir şehir vaat ediyorum.

Erzurum'u yeniden Doğu'nun Paris'i yapacağım.
Söz veriyorum.
Erzurum'a kadın eli değecek...
Söz veriyorum.
Erzurum insanını çaresizlikten kurtaracağız.
Söz veriyorum.
Bunları yapacak güce, heyecana ve projelere sahibiz.
Ben hazırım..."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum