Caniler...

El-Ehli Baptist Hastanesi'nde yüzlerce insan öldü

Caniler...
18 Ekim 2023 - 11:53
El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırı sonrasında çekilen görüntüler şiddetin ve yıkımın boyutunu gözler önüne serdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısıyla gündeme gelen ve yaklaşık 500 kişinin yaşamını yitirdiği Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’nde sabah çekilen fotoğraflar yaşanan insanlık dramını ortaya koydu. 

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, saldırıyı ülkesinin gerçekleştirmediğini iddia ederken başta ABD, Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan olmak üzere Birleşmiş Milletler ve diğer kurum ve ülkelerden İsrail üzerine “saldırıyı sonlandırın” ve “insani yardım koridoru açılmasına izin verin” çağrıları gelmeye devam ediyor.

Hastanede çalışan İbrahim Al-Naqa isimli doktor da İngiliz haber ajansı Reuters’a konuştu. Al-Naqa, “Bu hastane İsrail’in saldırılarından kaçan kadın ve çocuklar için güvenli bir alan oluşturuyordu. Hastane personeli normalde salı akşamı çalışıyordu ve herhangi bir uyarı almadık. Neyle ateş ettiklerini bilmiyoruz fakat çocukları hedef aldılar ve onların bedenlerini parçalara ayırdılar” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum