Cübbeli Ahmet: "Çocuklarınızı İmam Hatip ve İlahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin"

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programına katılan Cübbeli Ahmet Hoca ismi ile bilenen Ahmet Mahmut Ünlü, Hakan Bayrakçı ve Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı.

Cübbeli Ahmet: "Çocuklarınızı İmam Hatip ve İlahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin"
23 Eylül 2021 - 00:06 - Güncelleme: 23 Eylül 2021 - 00:30
alo25 - CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programına katılan Cübbeli Ahmet Hoca ismi ile bilenen Ahmet Mahmut Ünlü: "Çocuklarınızı İmam Hatip ve İlahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin" dedi. Ünlü'nün bu konuşması canlı yayında İmam Hatipli ve İlahiyatçılarca hayli tepki gördü.
Siyaset-tarikat ilişkileri ve Diyanet’in din fetvalarına ilişkin soruları yanıtlayan Ünlü, katıldığı canlı yayın programında, İmam Hatip okullarıyla ilgili şunları söyledi: "Ben şu anda alanen söylüyorum sizin huzurunuzda. Bütün vatandaşlarımız, çocuklarınızı İmam Hatip ve İlahiyata göndereceğinize düz orta okul ve liselere gönderin. Daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm, denedim, bütün çevremizdeki insanlar, çocuklarımızı gönderdik  Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik kız çocuklarımız geliyor “Hoca sahabeye hakaret, hadis, mezhep yok…” Yani müfredat işlemiyor. Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa ve yahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan “Kur'an değişsin” diyen adam şu anda Ankara ilahiyatta hoca.” 
Programda bu ifadeler her ne kadar toparlanmaya çalışıldıysa da, Cübbeli Ahmet'in bu değerlendirmesi canlı yayında siyasi ve  bürokrasi kesimiyle İmam Hatipli ve İlahiyatçılar tarafından hayli tepki gördü.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum