Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ercan'dan Narman depremine uyarı

"Erzurum-Kars kesiminin de devamı olan Çıldır Gölü-Ermenistan hattında bir deprem beklentisi içindeyim."

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ercan'dan Narman depremine uyarı
03 Ağustos 2023 - 00:06
Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, önceki gün Türkiye'de 3 depremin art arda meydana gelmesinin dikkat çekici olduğunu belirterek, depremlerin birbiriyle ilgisi olmadığını ancak Erzurum Narman'da deprem beklediğini ifade etti.

Prof. Dr. Ercan, Erzurum’da beklediği depremin şiddetinin 6’nın üzerinde olacağını kaydetti.

Konuyla ilgili DHA'ya konuşan Prof. Dr. Ercan, depremlerin aynı gün yaşanmasının tesadüf olduğunu belirterek Erzurum'daki sarsıntının devamının gelebileceği uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Ercan, 3 ilde meydana gelen sarsıntıların bir rastlantı olduğunu, her zaman olabilecek, 'depremcik' ve 'küçük deprem' ler diye değerlendirmede bulunarak, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Sadece Erzurum'un üzerinde duruyorum. Erzurum Narman hattı bana göre depremini bekliyor. Bu deprem, Erzurum'da Doğu Anadolu kırığının Kafkasya kolu üzerinde olmuştur. Bu kırık üzerinde geçmişte 7 ve 7'den büyük depremler meydana geldi. Narman'daki deprem burada bir gerginlik birikiminin olduğunu göstermiştir. Erzurum-Kars kesiminin de devamı olan Çıldır Gölü-Ermenistan hattında bir deprem beklentisi içindeyim. Orada 6'dan daha büyük bir deprem olursa benim için şaşırtıcı olmaz. Diğer iki bölge için aynı uyarıyı yapmayacağım."



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum