DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, "Bu seçim Türkiye'de bir sistem referandumu seçimidir"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, "Bu seçim Türkiye'de bir sistem referandumu seçimidir"
27 Ocak 2023 - 14:13
alo25 - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, "Bu seçim Türkiye'de bir sistem referandumu seçimidir" dedi.
Karal, partisinin teşkilat yöneticileri ile birlikte Erzurum'da düzenlediği basın toplantısında, sahadaki çalışmaları anlattı.
DEVA'nın kuruluşu ve sonraki süreçte pandemi olayı yaşandığını dikkat çeken Karal, buna rağmen DEVA'nın hızlı bir şekilde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladığını, siyasi hayatta ihtiyaç duyulan yeri edindiğini kaydetti.
Bölgede bir süredir çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten Karal, en son Horasan'da sahada çok iyi izlenimler elde ettiklerini aktardı.
"Gördüğümüz o ki, yönetilenler yönetenlerden daha vizyoner düşünüyor" diyen Karal, şunları söyledi: "Dün bugün Erzurum, yarın da Rize'de saha çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şu anda içerisinde bulunduğumuz seçim ortamında vatandaşlarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini beraberce konuşuyoruz. Çok faydalı ve verimli buluşmlalar oluyor. Horasan'daki esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarımızın düşünceleri, şu andaki siyasal ortamdaki görüşleri; açık yüreklilikle söylüyorum,  'her alanda yönetilenler yönetenlerden daha vizyoner düşünüyor' algısını verdi. Sorunlara bakış açısı, çözüm önerileri itibariyle... Vatandaşlarımızın öyle orijinal fikirleri ortaya çıkıyor ki, kendisini yöneten vasfında gören  insanların bu vizyona yetişmesi mümkün olmuyor. Böyle basiretli milletimiz var. 85 milyon vatan evlatları olarak gerçekten ülkemizin önünü açacak ve ülkemizin içerisinde bulunmuş olduğu tıkanıklıktan ülkemizi selamete çıkartacak olan vatandaşımızın sağduyusu inşaallah sandığa yansıyacaktır."
Karal, sözkonusu seçimin çok önemli olduğuna da işaret ederek, "Bu seçim, ülkemizin önünün açılması, ülkenin bir dünya devleti olabilmesi, Türkiye'nin içinde bulunduğu birçok buhranın açılabilmesi adına çok önemli bir seçimdir. Cumhuriyet tarihinde her seçim için siyasiler 'bu seçim çok önemli' demiş, bu tabiri kullanmıştır. Ama bu önümüzdeki seçim normal bir seçim değildir. Ben hiçbir kişi ya da kişiliği hedef almadan söylüyorum; Bu seçim Türkiye'de bir sistem referandumu seçimidir. Ya Türkiye mevcut sistemle beraber yoluna devam edecek ya da Türkiye'de demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin, adaletin, hukukun çok daha verimli bir şekilde, evrensel normlarda hayata geçebileceği ortamı yakalamış olacağız."

-İl Başkanı Vahit Bingöl-

Partinin il Başkanı Vahit Bingöl de toplantıda yaptığı konuşmada, mevcut iktidarın 20 yıldır kesintisiz iktidar olduğuna işaret ederek, bu süre içerisinde nelerin yok olduğunu, neler yapıldığının vatandaşın takdirine bıraktağını ifade etti.
Bingöl, şehrin sorunları ve kalkınması il başkanı olarak için sonuna kadar mücadele edeceğini sözlerine ekledi.





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum