Deva Partisi İl Başkanı Bingöl: "Ticaretin dengesi ve ahlakı bozulmuştur"

Bingöl: "Ahilik Haftası dolayısıyla ülkeyi yönetenleri, biran önce halka dönük hizmet veren esnaf ve sanatkarları ciddi anlamda desteklemeye davet ediyoruz. "

Deva Partisi İl Başkanı Bingöl: "Ticaretin dengesi ve ahlakı bozulmuştur"
14 Eylül 2021 - 19:12
Deva Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, "Ticaretin dengesi ve ahlakı bozulmuştur" dedi.
Bingöl, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahiliğin, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimi olduğunu belirten Bingöl, mesajında şu bilgilere yer verdi:
"Ahilik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesidir. Bu vesileyle esnaf ve sanatkarların piri Ahi Evran Hazretlerini de rahmetle anıyorum.
Bu kadar köklü bir geleneğe sahip olan esnaf ve sanatkârlar, zor günlerden geçmektedirler. Türkiye ekonomisinin her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alması, onların işlerini de bitirme noktasına getirmiştir. Koronavirüs salgını nedeniyle esnaf ve sanatkarların işleri, bitme noktasına gelmiş ve vergi yükü altında ezilmektedir. 
İktidarın yeterli desteği sunmamasından dolayı onlarca iş yeri kapanmak zorunda kalmıştır. İşçinin, çalışanın, üretenin nefes alamadığı bir ekonomik tabloyla karşı karşıyayız. Türkiye'nin her köşesine yayılan AVM'ler, büyük market zincirleri sebebiyle esnaf bunlarla mücadele edemiyor. Bu konuda atılan adımlar da yeterli gelmiyor. 
Ülkeyi yönetenler israfın, lüksün ve şatafatın içinde yaşarken, emeğiyle geçinmeye çalışanlar için aylık kira ödemek dahi büyük bir problem haline gelmiştir. Ticaretin dengesi ve ahlakı bozulmuştur. 
Ahilik Haftası dolayısıyla ülkeyi yönetenleri, biran önce halka dönük hizmet veren esnaf ve sanatkarları ciddi anlamda desteklemeye davet ediyoruz. Daima iyiyi, doğruyu, güzeli benimsemiş olan Ahilik kurumunun anlayışını yeni nesillere aktarmak için çalışmalıyız."
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum