Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Kadın, aile ve gençlik çalışmalarımızı ne kadar çok artırsak azdır"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kadın, aile ve gençlik çalışmalarımızı ve bu çerçevede yapılan sanat faaliyetlerimizi ne kadar çok artırsak azdır. Çünkü toplumumuzun bel...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Kadın, aile ve gençlik çalışmalarımızı ne kadar çok artırsak azdır"
07 Kasım 2022 - 20:40 - Güncelleme: 07 Kasım 2022 - 23:10
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kadın, aile ve gençlik çalışmalarımızı ve bu çerçevede yapılan sanat faaliyetlerimizi ne kadar çok artırsak azdır. Çünkü toplumumuzun bel kemiğini oluşturan aileye biz önem veriyoruz" dedi.

TDV KAGEM tezhip atölyesi öğrencileri ile sanat koordinatörü Semra Ata'nın hazırladığı Esma-i Nebi tezhip sergisi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla Milli Kütüphane sergi salonunda sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Erbaş, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Toplumun bel kemiğini oluşturan aileye önem verdiklerini dile getiren Erbaş, "Kadın, aile ve gençlik çalışmalarımızı ve bu çerçevede yapılan sanat faaliyetlerimizi ne kadar çok artırsak azdır. Çünkü biz, toplumumuzun bel kemiğini oluşturan aileye önem veriyoruz. Ailenin bel kemiğini de kadın oluşturuyor ve onu gençlik faaliyetlerimiz ile taçlandırdığımız zaman milletimize çok büyük hizmetler yapmış oluyoruz" dedi.

Erbaş, tezhip sanatının önemine dikkati çekerek "Esasında bunlar medeniyetimizin en önemli sanat çeşitlerindendir. Hele tezhip sanatı, Kur'an-ı Kerim'in Hüsn-ü Hat ile yazılıp o sayfaların kenarlarındaki süslemeler, tezhip sanatının ne kadar önemli olduğunu gösterir" ifadelerini kullandı.



"Serginin heyecanını yaşıyoruz"

Serginin ilk gününü değerlendiren sanat koordinatörü Semra Ata, "Değerli sanatsever dostlarımızın gelişiyle çok güzel bir sergi açılışı oldu. 2015 yılından bu zamana hazırladığımız serginin heyecanını yıllardır taşıyoruz ve bugün ayrıca mutlu olduk" dedi.

Eserlerin ortaya çıkış aşamalarından ve gelişim süreçlerinden bahseden Ata, şunları aktardı:

"Belirli bir seviyeye erişmiş olan öğrencilerimle beraber bu projeyi yürüttük. Esma-i Nebi, Esma-i Hüsna ve ismi Nebiden isimler var. Her bir tasarım tek. O yüzden manevi boyutu çok yüksek bir çalışma. Aşamalı uzun yıllar sürer. Çalışmalar çiziminden tasarım aşamasına kadar öğrencilerin. Hatlarımız hattatlarımız tarafından yazıldı, tezyinatı da benim gözetimimde öğrencilerimiz tarafından yapıldı. 22 ayar altın kullanılarak yapıldı ve böyle bir sergi ortaya çıktı."

Esma-i Nebi tezhip sergisi, 11 Kasım'a kadar Milli Kütüphane'de sanatseverleri ağırlayacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum