Eczacı Canan Uçar, İYİ Parti'den aday adaylığını açıkladı

Eczacı Canan Uçar, İYİ Parti'den aday adaylığını açıkladı
20 Mart 2023 - 18:08
alo25 - Eczacı Canan Uçar, İYİ Parti'den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Uçar, parti il binasında düzenlenen toplantıda, yola çıktığı arkadaşlarına müteşekkir olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Erzurum İYİ Parti kurucularından biri olarak çıkmış olduğum bu yolda, İYİ Parti'nin, Erzurum İYİ Parti İl Başkanlığı'nın gelmiş olduğumuz noktayı çok önemsiyorum. Sizlerin sayesinde. Biz bir aileyiz. Daha iyi bir Erzurum için hepimizin canla başla çalıştığından ve çalışacağından eminim. Sizlerle gururu duyuyorum. Sizlerin emekleriyle aday adaylığım olmuştur. Bu hakkı da teslim etmek istiyorum."



Konuşmasında siyasetin etimolojik ve terminolojik yapısından söz eden Uçar, insanın sosyal bir varlık olduğunu, insanın olduğu her yerde siyaset olduğuna değinerek, "Biz de vatandaşa siyaseti anlatmaya, temsili demokrasi içinde siyaset yapmanın sadece oy vermekle sınırlı olmadığını, siyaset yapmak gerektiğini, bunun çeşitli yollarının olduğunu seçmene anlatmak isteyen bir konumda olmak istedik" dedi.

Uçar, 28'inci dönem için milletvekili aday adaylığını açıklayarak, "Sizlerle beraber vasatın siyasetini yapmaya, sofranın siyasetini yapmaya, daha iyi bir gelecek için, daha güzel bir yarın için siyaset yapmaya çalışacağım. Allah yardımcımız olsun." diye konuştu.

-Canan Uçar kimdir?-

Evli ve üç çocuk annesi olan Eczacı Canan Uçar, 3 Haziran 1969 tarihinde Erzurum’da doğdu.

İlkokulu Kültür Kurumu İlkokulu’nda, ortaokulu Şair Nefi Ortaokulu’nda okudu. Erzurum Lisesi’ni dereceyle bitirdi.

Daha sonraki öğrenimini sırasıyla; Ankara Üniversitesi – Eczacılık Fakültesi’nde (1986-1991), Anadolu Üniversitesi – İktisat Fakültesi’nde (1993-1997), Atatürk Üniversitesi – Adalet Yüksek Okulu’nda (2012-2014) yaptı.

Dördüncü fakülteyi de Atatürk Üniversitesi – Sosyoloji Bölümü‘nde okuyan Canan Uçar,  1991 yılından beri Erzurum da Eczacılık yapıyor.

İşinden arta kalan zamanlarını sosyal çalışmalarla değerlendiren Canan Uçar, 2001 -2003 yılları arasında “Eczacı Odası Genel Sekreterliği” görevinde bulundu.

Kadın Kooperatifi KADAMA'nın kurucu ve başkanlığını yaparak, yüzlerce kadına iş imkanı sağlayan Uçar, yine yüzlerce yöresel ürünün tanıtım ve pazara çıkmasına katkı sağladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum