Ehliyet sınavı değişiyor; Sınav süreleri uzatıldı

Ehliyet sınavı değişiyor; Sınav süreleri uzatıldı
08 Temmuz 2024 - 14:06 - Güncelleme: 08 Temmuz 2024 - 14:11
alo25 - (Burak Tuğtağ) - Sürücü kursları ve ehliyet sınavıyla ilgili yönetmelik değişikliğine gidiliyor. Yeni düzenlemeyle birlikte, sürücü adaylarına 2 deneme hakkı tanınması planlanıyor. Ayrıca, pratik sınavlarda özellikle u dönüşü konusuna ağırlık verilmesi bekleniyor.

Konuya ilişkin İstanbul Sürücü kursları ve eğitimcileri federasyonu başkanı Murat Tekin, daha iyi sürücüler yetiştirebilmek için sınav süresinin 40 dakikaya uzatılmasının beklendiğini söyledi.

Yönetmeliğin değişmesi için gerekli kuruluşlara başvurduklarını belirten Tekin, ”Yönetmelik değişikliğini STK'lar olarak Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'yle istişare ettik, bizlerin de görüşlerini aldılar. İmzaya sunulup yayımlandıktan sonra sürücü kurslarının uyum sağlaması için değişiklikler yapması gerekiyor. Bu yönetmelik standartların yükseltildiği bir yönetmelik olarak algılanabilir” diye konuştu.

Tekin, Sürücü adaylarının sınav koşullarını iyileştirmek üzere çalıştıklarını ifade ederek, “Bir kursiyerin tek hamlede aracını geri geri gelerek iki arabanın arasına park etmesi gerekiyordu. Bu çok katıydı. Ölümle çok bir bağlantısı olmayan ve eğitimlerin tamamının buraya yoğunlaşmasına sebep olan bir maddeydi. Burada da bir değişiklik yapılması bekleniyor. Kursiyer iki araç arasına park ederken ilk hakkında deneme yapacak, eğer başarılı olamazsa çıkacak tekrar manevra yapmayı deneyebilecek” değerlendirmesinde bulundu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum