Erzurum'da hasat festivali

Erzurum'da Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğünün organizesinde Daphan Ovası 2022 yılı hasat festivali düzenlendi.Düzenlenen etkinliğe Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti Erzurum...

Erzurum'da hasat festivali
30 Eylül 2022 - 22:20 - Güncelleme: 30 Eylül 2022 - 22:22
Erzurum'da Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğünün organizesinde Daphan Ovası 2022 yılı hasat festivali düzenlendi.

Etkinlikte protokol konuşmalarının ardından ayçiçeği hasadı yapıldı.

2024 yılında su olan her alana sulama sistemi yapacaklarını söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekman, "Biz Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma ve hayvancılığa olan desteklerimizi sürdürüyoruz. 2023 yılında bizim sorumluluğumuzda olan hiçbir yolu asfaltsız bırakmayacağız. 2024 yılında nerede su varsa oraya sulama sistemleri yapacağız ve suların boşa akmasını engelleyeceğiz" diye konuştu.

Tarım ve hayvancılıkta yıllık 12 milyar gelire ulaşıldığını belirten Vali Memiş, "Daphan Ovası muhteşem bir ova, neredeyse burada sulamada yüzde 80'e ulaştık. Erzurum'un yüzde 3'ü Erzurum'da üretilir durumda bulunuyor. Hiçte azımsanacak bir rakam değil. Yıllık tarım ve hayvancılıkta 12 milyar gelire yaklaşmış durumdayız. Her alanda ilerlemeye devam ediyoruz. Sözleşmeli besiciliği de Tarım Bakanlığımızla başlatmayı düşünüyoruz" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum