Erzurum Diplomasi Akademisi açıldı

Erzurum Diplomasi Akademisi açıldı
02 Aralık 2023 - 19:16
Erzurum Diplomasi Akademisi'nin 8. yıl açılış programı yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle başlatılan, lise, üniversite ve lisansüstü öğrencilerine yönelik eğitim ve kariyer programının açılışı Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade ve Kültür Merkezi Mavi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Uluslarası Rabia Platformu Başkanı ve Erzurum Diplomasi Akademisi Danışmanı Dr. Cihangir İşbilir, programın açılış konuşmasında, Türkiye'nin diplomasi dünyasındaki önemine dikkat çekerek, Erzurum Diplomasi Akademisi'nin insan kaynağı yetiştirilmesi hamlesine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

İşbilir, lise seviyesinden doktora seviyesine kadar her kademeden dünyanın her yerinden insanın diplomasi eğitimleri aldığını söyledi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz de,  Erzurum Diplomasi Akademisi'nin Türkiye için çok önemli bir yapı olduğunu belirterek, siyasete girmek isteyen gençlere yönelik çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Progframda konuşan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, "Türkiye'nin yarınki diplomasi çalışmalarında, Türkiye'nin yüzyılı olması çalışmalarında, Türkiye'nin dünyada lider ülke olması konusunda atılan adımlar kapsamında bu çalışmaları önemsiyor ve her zaman destekliyoruz" dedi.

Yakşaşık 50'yi aşkın atölye gruplarında gerçekleştirilecek olan eğitim, 200 gün boyunca devam edecek.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum