Erzurum Muharip Gaziler Derneği yeni binasına kavuştu

Erzurum Muharip Gaziler Derneği yeni binasına kavuştu
29 Ocak 2024 - 17:59
Yenilenen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi, dernek binasının açılışı düzenlenen törenle yapıldı. 

Dernek Başkanı Salih Mesci yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Allah yolunda öldürülenler için sakın ‘ölüler’ demeyin!... Onlar diridirler ama siz bunu bilemezsiniz” Şehitlerimiz ve gazilerimiz; bizim şeref levhalarımız ve iftihar payelerimizdir. Vatanımız için canlarını ortaya koyarak mücadele eden tüm kahramanlarımıza minnettarız” diye konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ise, “Ülkemizin refahı ve huzuru için canlarını feda eden şehitlerimiz ve bu uğurda bedel ödeyen gazilerimiz, bizim şeref madalyamızdır. Vatanımız için canlarını ortaya koyarak mücadele eden tüm kahramanlarımıza minnettarız. Dernek binasının yapımında mihmandarlık eden Büyükşehir Belediye Başkanımız’ı ve ekibini yürekten kutluyorum” dedi.



Vali Mustafa Çiftçi de, şöyle konuştu: “ Onlar kanlarıyla bu vatanı sulamak suretiyle bu toprakları bizlere emanet ettiler. Kendilerine minnet borçluyuz. Kahraman gazilerimiz canlarını ortaya koyarak görevlerini yaptılar, bundan sonra görev sırası bizdedir. İnşallah bizler de şehitlerimize, ailelerine layık olmaya çalışacağız. Büyükşehir Belediyemiz tarafından baştan aşağı yenilenen dernek binanızı güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Bizlerin üzerine düşen bir şey varsa, sizlerin hizmetine amade olduğumuzu huzurlarınızda ifade etmek isterim. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize hayırlı sağlıklı ömürler diliyorum. Şu anda yurt içinde, yurt dışında operasyon yapan askerlerimizi güvenlik güçlerimizi Allah, mensur ve muzaffer eylesin.”

Konuşmaların ardından dernek binası kurdele kesilerek açıldı.

Açılışa Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 9.Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, AK  Parti MKYK Üyesi Fevzi Polat, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım,  Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan,  Aziziye Kaymakamı Muhammet Tugay, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, , Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci  ile gaziler ve çok sayıda kurum amiri katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum