Erzurum Otonomi Resmen Hizmette

"Erzurum Otonomi" (Galericiler Sitesi) törenle hizmete açıldı.

Erzurum Otonomi Resmen Hizmette
14 Kasım 2023 - 22:28
Aziziye ilçesinde yaptırılan Erzurum Otonom (Galericiler Sitesi), törenle hizmete açıldı.



Erzurum Otonom Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Bentoğlu, payı ve ekonomik katkı oranı değerlendirildiğinde imalat sanayi içinde önde gelen sektörler arasında yer alan sektörün yurt içinde oluşturduğu değerlerle ekonomide çok önemli bir yere sahip olduğu kaydetti.



Otomotiv sanayinin birçok sektörde bağlantısı olan bir sektör olduğunu anlatan Bentoğlu, "Otomotiv sektörünün şehrimizde de daha büyük bir gelişim göstermesi hedefinden yola çıkarak kentimizdeki otomotiv sektörünü daha diri tutma adına bu dev yatırımı hayata geçirdik. Devlet büyüklerimiz ve galericilerimizin desteğiyle 25 bin metrekare alan üzerine kurulan otonomide 110 işletmemiz bulunmaktadır. " dedi.

Kooperatif usulü yapılan bu mega projenin bu günlere gelmesinde kuşkusuz en önemli pay sahibinin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olduğunu ifade eden Bentoğlu, şöyle devam etti: " Başımız her sıkıştığında Devletimizin bütün imkanlarını esnafımıza seferber eden başkanımız ve ekip arkadaşlarına teşekkür ederiz.
Yapılış tarzı, içeriği ve işlevselliği bakımından Türkiye’de eşine ender rastlanan otomotiv ve  otonomide bulunan her bir esnaf kardeşimizin devletimizden tek bir arzusu vardır. Ticaret Bakanlığımızın caydırıcı yöntemler uygulamasına rağmen oto alım satımını bir meslek haline getiren para simsarlarına yönelik sıkı denetimlerin oluşturulmasını istiyoruz.
Şu an şehrimizde de başka meslek gruplarında olmalarına karşın elde edilen kazanç dikkate alınarak galerici esnafını bitirme noktasında kişi ve kuruluşlardan oluşan özel gruplara yönelik de operasyonların yapılmasını istiyoruz."

-Türkiye genelinde 70 bin motorlu araç satıcısı var-


Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç da konuşmasında, projenin oluşumunda en büyük katkıyı veren Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanına müteşekkir olduklarını belirterek, sektörle ilgili şu bilgileri verdi: "Bu projeler kendiliğinden oluşmadı. 2008-2009 yıllarında  İçişleri Bakanlığı’nın bir genelgesi ile otomobil ticareti ile uğraşan Türkiye’nin muhtelif illerinde otonomiler yapılmaya başlandı. Şu anda Türkiye’nin 10 ilinde otonomi yapılmış durumda.
Tabi daha öncesine baktığımızda galericiler sitesi yapılmış olan 60’a yakın ilimiz var. Federasyonumuza bağlı 60’a yakın otonomilerle beraber illerde otomobil ticaret merkezleri oluşturduk. 
Türkiye genelinde 70 bin motorlu araç satıcısı var. Ekonomiye, istihdama ciddi destek sağlıyor."

-9 milyon aracın 5 milyonunu kayıt dışı insanlar alıp satmış-


Türkiye'de yılda yaklaşık 9 milyon araç alınıp satıldığını belirten Erkoç, daha sonra şunları söyledi:  "Bu binaları yapmayla işimiz bitmiyor. Maalesef en çok kayıt dışının olduğu sektör otomotiv sektörü. 9 milyon aracın 5 milyonunu kayıt dışı insanlar alıp satmış. Bunlar tabii adaletli ahiline uygun ticaretini doğru dürüst yapan arkadaşlarımıza karşı bir haksızlık oluyor.
Bakanımız şu anda bu konunun üzerine gidiyor. 

Biliyorsunuz bu kayıt dışı yapılan işlemlerde suni köpükler oluştu, araçlar liste fiyatının üzerinde satılır hale geldi. Vatandaşlarımız bayiye gittiği zaman sıfır arabayı bulamıyordu ama birilerinin stoklarında sıfır arabalar vardı ama liste fiyatının üzerinde satılıyordu.
Hal böyle olunca ikinci el de sıfır fiyatına satılmaya başlandı. Yaptığımız toplantılar ve çalışmalar neticesinde konunun üzerine gidildi. İnşaallah bundan sonra kayıt dışı otomobil ticaretinin önüne geçeceğiz."

-Sekmen'den müjde..-



Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, kayıt dışı araç ticaretinde vatandaşın zaman zaman sıkıntılar yaşadığını belirterek, bu tür ticaret merkezlerinin önemine değindi.

Aziziye İlçesinin en çok gelişen ilçelerimizden biri olduğunu ifade eden Sekmen,  "Yeni Organize Sanayi de bu bölgede hizmete girecek. Şu anda 2 fabrikamız bitti, seneye en az 40-50 fabrikamız bitecek; buradan müjde veriyorum. Araba yedek parça üretecek sanayi kuruluşları da bu bölgede yerlerini alacaklar.
Tarımda turizm de arzu ettiğimiz yerleri yakalamak istiyoruz. Sanayii de ihmal etmeden mutlaka şehrimiz bir sanayi şehri olacak. Gençlerimizin, çalışmak isteyen kardeşlerimizin iş bulabilecekleri bir çok modern tesis burada olacak." diye konuştu.

Şehrin birçok yerinde otoparklar oluşturduklarını anlatan Sekmen, belediyenin imar ettiği tesislerin altlarında da otoparklar yaptıklarını belirterek, “Bundan sonra yapılan apartmanların altlarında mutlaka otoparklar olmalı. Artık araçlar dışarıda kalmamalı ve onları korumalıyız.” dedi.


Yeni bir döneme gireceğiz, yeni bir seçim yapılacak. Bu seçimde de el birliği gönül birliğiyle Erzurum’da en güzel hizmetleri yeni dönemde gerçekleştirmenin de gayreti içerisinde olacağız.
Yeni yeni projelerimiz var. Durmadan hizmete ve yola devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu yolda emin ve kararlı bir şekilde koşturacağız.

-Yeni döneml için göz kırptı-

Sekmen konuşmasında,  "Yeni bir döneme gireceğiz, yeni bir seçim yapılacak" diyerek şunları söyledi: "Bu seçimde de el birliği gönül birliğiyle Erzurum’da en güzel hizmetleri yeni dönemde gerçekleştirmenin de gayreti içerisinde olacağız.
Yeni yeni projelerimiz var. Durmadan hizmete ve yola devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu yolda emin ve kararlı bir şekilde koşturacağız."


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum