Erzurum'un yeni Valisi Mustafa Çiftçi göreve başladı

Erzurum'un yeni Valisi Mustafa Çiftçi göreve başladı
18 Ağustos 2023 - 15:02
Erzurum Valiliği görevine atanan Vali Mustafa Çiftçi, düzenlenen törenle bugün görevine başladı. 

Vali Çiftçi, törene katılanlarla tek tek tokalaşıp görüştükten sonra tören mangasını selamlayıp makama geçti.  Valilik makamında göreve başlama yazısını imzalayan Vali Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, “Bugün itibariyle Erzurum valiliği görevine başlamış bulunuyorum. Cenab-ı Hak bu kutlu görevde beni mahcup eylemesin vatanımız, memleketimiz Erzurum için hayırlara vesile olsun. Meslek hayatımda 26. Yılımı geride bırakmış bulunuyorum. Daha önceden 2 yıl süreyle Tekman’da görev yaptığımdan dolayı Erzurum’a bir aşinalığım var. Erzurum’u 20 yıl öncesinden tanıyorum ama bugün itibariyle çok değişmiş gelişmiş buldum. İnşallah bundan sonra da Erzurum’un daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum” dedi. 

Erzurum, Doğu’nun başkenti unvanını fazlasıyla hak eden bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Çiftçi, ayrıca şunları kaydetti:
“Erzurum bizim tarihi şehirlerimizden bir tanesi. Türk hakimiyetine 1048 yılında geçmiş. Malumlarınız Anadolu’nun kapısı Türklere 1071 Malazgirt zaferiyle açıldığına göre, ondan daha önce Türk hakimiyetine geçmiş. Öte yandan şehrimiz yine 1900 metre rakımıyla Türkiye’nin en yüksek vilayetlerinden. Ahmet Hamdi Tanpınar burayla ilgili güzel bir tanımı var. Diyor ki, ‘Erzurum, Türkiye manzarasına 1893 metre yükseklikten bakan bir şehirdir ‘. Dolayısıyla ilimizin bu şekilde yükseltiye sahip olması kış sporları açısından, özellikle kayak sporu açısından burayı önemli bir cazibe merkezi haline getiriyor. İlimizin bu şekilde yüksek olmasının hayvancılık açısından önemi olduğunu düşünüyorum. İlimizde 800 bin civarı büyükbaş hayvan var, 1 milyon civarı da küçükbaş hayvan olduğunu düşünürsek önemli hayvancılık merkezlerinden bir tanesi Erzurum. 25 bin kilometreyi aşkın yüz ölçümüyle, alan büyüklüğü ile 4. büyük vilayeti. Bütün bunları bir araya getirdiğimiz zaman gerek tarihi ve turistik açıdan, gerekse tarım ve hayvancılık açısından, ticaret açısından, alan açısından Erzurum, Doğu’nun başkenti unvanını fazlasıyla hak eden bir şehir. Aynı zamanda yine Erzurum’la ilgili söyleyebileceğim, burası bir hafızlar şehri. Binbir hatmin okunduğu bir şehir. Bu açıdan da mübarek bir şehir olduğunu düşünüyorum.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum